Tváří prosincového Playboye je tentokrát mladá energická dívka Valeria, která se na chvilku stala "zámeckou" paní na zámku tří císařů ve Zbirohu. V tématu se zabýváme dobou, kdy se dnes zakázané tvrdé drogy vyhřívaly na výsluní legality. Ke konci roku se často bilancuje a je to tak i v tomto vydání, kde najdete minimálně 16 důvodů, proč si pamatovat rok 2023. A nechybějí i další zajímavé články protkané krásnými ženami...
Nejlepší bar světa Dandelyan přišel, viděl, vyhrál a končí...
Dandelyan
Zdroj: Dandelyan bar
Dandelyan
Zdroj:
Dandelyan bar
Nejen ve sportu existují zastánci pravidla, podle kterého není od věci skončit v nejlepším, na vrcholu. Přesně tak, jako se právě stalo u nejlepšího baru světa, kterým byl vyhlášen na počátku října londýnský bar Dandelyan.
Pro upřesnění, informace o konci baru Dandelyan se na instragramu objevila den před vyhlášením výsledků patnáctého ročníku Ankle Takes of the Cocktail Spirited Awards v New Orleansu, jakéhosi barového Oscara. Stalo se tak u příležitosti čtvrtých narozenin podniku prostřednictvím strohého sdělení: „Happy Birthday Dandelyan – a sbohem.“
Majitelé baru Dandelyan zastávají pravidlo, podle kterého není od věci skončit na vrcholu.
Zdroj: Dandelyan bar
Majitelé baru Dandelyan zastávají pravidlo, podle kterého není od věci skončit na vrcholu.
Zdroj:
Dandelyan bar
Hledání nové výzvy
Majitelé se dál vyjádřili ve smyslu, že je mnohem víc než pokračování v úspěšné nastoupené cestě motivuje hledání a přijímání nových výzev. Zároveň však, jak informuje server bulvárního deníku The Sun, nebylo oznámeno definitivní datum konce činnosti nejlepšího baru světa. Je tedy ještě čas na koktejl, jehož ingredience tvoří vedle whisky hlávkový salát, citron a absint. Nebo na vyhlášený King Pig Sour, ve kterém rumu Bacardi Carta Blanca sekundují salt ceder, pig weed, pine a lemon. Osobně si podobnou kombinaci nedovedu dost dobře představit, ale proti gustu… Z pozice koktejlového konzervativce bych vsadil na BC3 Negroni, koktejl míchaný z ginu Bombay Saphire, Dandelyan vermutu, campari a medu. Dandelyan bar totiž preferuje používání netradičních ingrediencí, mezi kterými nechybí například rostlinný hemoglobin či kořen rostliny, který se svého času používal jako sérum proti uštknutí kobrou.
Datum ukončení provozu nejlepšího baru světa prozatím nebylo oznámeno, je tedy ještě čas na koktejl.
Zdroj: Dandelyan bar
Datum ukončení provozu nejlepšího baru světa prozatím nebylo oznámeno, je tedy ještě čas na koktejl.
Zdroj:
Dandelyan bar
Za vším hledej Mr. Lyana
Poprvé se bar Dandelyan, k jehož otevření došlo v prostorách luxusního hotelu Mondrian v roce 2014, objevil mezi nejvýš hodnocenými bary planety v roce 2015. Tehdy uzavíral první padesátku. O rok později skončil třetí, loni druhý. Letos přišlo vítězství a prohlášení o konci. Za rozhodnutím stojí Ryan Chetiyawardana, kultovní postava světa míchaných nápojů. Muž přezdívaný Mr. Lyan získal už v roce 2015 titul nejlepšího barmana světa a těší se pověsti „koktejlového“ vizionáře. Jeho kniha Good Things to Drink with Mr Lyan and Friends se v roce 2015 stala světovým bestsellerem. Stál za otevřením známých barů White Lyan, a Super Lyan. Nad jeho případným novým barmanským počinem se zatím vznášejí otazníky, nikdo však nepochybuje o tom, že to bude něco bourající zažitá barová klišé.
Za rozhodnutím o ukončení činnosti stojí kultovní Ryan Chetiyawardana přezdívaný Mr. Lyan.
Zdroj: Dandelyan bar
Za rozhodnutím o ukončení činnosti stojí kultovní Ryan Chetiyawardana přezdívaný Mr. Lyan.
Zdroj:
Dandelyan bar
V Londýně je blaze
Městem barům zasvěceným je Londýn, v první desítce nejlepších podniků světa je zastoupen hned čtyřikrát, v elitní dvacítce se pak nachází šest londýnských barů. Z Česka to máme přece jen blíž například do Mnichova (Schumann’s, 43.), Berlína (Buck and Breck, 48.), Amsterodamu (Tales and Spirits, 31.) či Paříže (Le Syndicat, 24.).