11. listopadu 2022 14:15
Komerční sdělení

Televizor TCL 65C935: technika oděná v kráse

Krásné ženy dokážou okouzlit, ale také vzhledná technika upoutá nejedno oko. V pomyslné „soutěži krásy“ získal níže popisovaný model televizoru TCL 65C935 ocenění Red Dot Awards za produktový design.

S moderním mini LED podsvícením rozloženým do 1080 zón, 10bitovým panelem tepajícím až na frekvenci 144 Hz, operačním systémem Google TV s podporou asistentů a zvukem od věhlasného Onkyo s rozložením 2.1.2, který akceptuje prostorový formát Dolby Atmos, ale tento LCD televizor oslní, jak sami jistě cítíte, nejen atraktivním zevnějškem.

Pod šarmantní slupkou v kombinaci černé a temně titanové se skrývá dokonalá technika. Oceňujeme design krycí lišty spodních reproduktorů, kterou ozdobila perforace. Při důkladnějším pohledu na zadní díl odhalíme další pár reproduktorů. Ve středu rozhodně nepřehlédnete osazení subwooferu. Celkový výkon činí 4× 15 W + 30 W (zvukový 4× 30 + 30 W), což rozhodně postačuje pro domácí kino u standardně velkého obývacího pokoje.

A když už jsme u zvuku, pojďme se na něj podívat trochu zblízka. Vysoce nadstandardně laděný integrovaný audiosystém se nejlépe cítí u filmů s prostorovým zvukem. Ten předává s jistotou, lehkostí a otevřeností, překvapivým rozsahem a zřetelným hlasem herců. Když přijde na řadu akce, nezalekne se jí a spustí plnohodnotné dunění subwooferu, který je tu připravený právě pro tyto účely. Osazené řešení, které TCL svěřilo společnosti Onkyo, ve své kategorii vysoce předčilo naše očekávání.

Hlavním tahákem u televize však má být obraz. Jak si v tomto ohledu vede TCL 65C935? Z našeho pohledu se jedná o výkon hodný mistra. Na kvalitě se jednoznačně kladně podepisuje mini LED podsvícení s navýšeným počtem regulací v 1080 zónách. Panel následně dokáže pracovat s podsvícením poměrně jemně a předkládá jak vysoký kontrast a extrémní jas (4K HDR Premium 2000), tak výbornou černou. Ve své kategorii je obraz až na drobnosti bezchybný a blíží se OLED technologii. Oproti ní má ovšem výhodu v tom, že není tak náchylný k ulpívání statického obrazu. Podobnou informaci ocení příznivci herních technologií, respektive hraní her.

À propos, pro hráče má TCL připravenu navýšenou frekvenci panelu, ale také HDMI porty 2.1, které pracují až po rozlišení 4K při 144 snímcích za sekundu. Aby odezva byla dokonalejší a rychlost zobrazení preciznější, ovlivňuje ji technologie ALLM (Auto Low Latency Mode). Technologie VRR (proměnlivá obnovovací frekvence) zase odstraňuje zpoždění a trhání snímků. TCL Game bar prokáže službu zobrazením herních možností, aniž byste museli hru opustit.

Ale zpět k obrazu. Kino zážitek si upravíte v nastaveních, kde hlavně dohledejte korekce plynulosti a ostrosti pohybu. Na dvou samostatných lištách si nastavte hodnoty, díky nimž bude obraz přesně odpovídat vašim potřebám a přáním. V rámci našeho testu jsme nezpozorovali známé anomálie LCD technologie, jako je zřetelný nesoulad podsvícení nebo „efekt špinavé obrazovky“ při dynamickém celoplošném pohybu kamery.

Chápete správně – ani k obrazu nemůžeme říct nic zásadně negativního. Jedinou významnější zmínkou bude, že neumí dělat zázraky se špatnou kvalitou zdrojů, ale v tomto směru se nejedná o chybu televizoru. U kvalitativně horšího obsahu zkuste využít automatiku s umělou inteligencí pro obraz (dostupná i pro zvuk), případně v manuálním režimu aktivujte snížení výskytu šumu a MPEG artefaktů.

Okouzlení zde zažívá fanda 4K HDR technologie. Dynamické scény ho pohltí, okouzlí a oslní. U záběrů, na nichž sluneční záře zalije krajinu, ani nebude mít divák dojem, že jde o iluzi. Spíš naopak: Napadne ho, jak moc slunce dnes pálí.

Řešení s operačním systémem Google TV přirozeně zapadá do platformy chytré domácnosti. Pro ovládání dostáváte dva dálkové ovladače, z toho jeden s mikrofonem. Mimochodem druhý přišel osazený přímo do těla televizoru. Právě platforma Google TV poskytuje širokou nabídku aplikací, IPTV, streamovacích hudebních a filmových služeb a samozřejmě her: YouTube, Netflix, Spotify, Deezer, Apple TV, prime video, TCL Channel, Plex, Kuki, skylink.cz a další a další.

A když chytrá domácnost, tak samozřejmě propojení s další technikou. C935 přesně komunikuje nejen s mobilními telefony s operačním systémem Android, ale také se zařízeními iOS. Takže i když máte iPhone, jeho obrazovku můžete bez potíží zrcadlit na velký panel televize a stejně tak na něj vyšlete právě pořízené fotografie a videa. Vyhovuje vám přehrávání obsahu přes DLNA? Jednoduše spojte TV s PC a pošlete požadovaný obsah.

Z nabídky techniky jsme si pro představení vybrali vlajkovou loď výrobce TCL, model TCL 65C935. Doslova krásný přístroj, u nějž kvalita obrazu a zvuku nijak nezaostává za prvotřídní vizáží. Majitel dostává do rukou zástupce moderního směru s mini LED podsvícením a podporou moderních formátů pro HDR, tj. HDR10, HDR10+, HLG a Dolby Vision IQ, které přispějí k mimořádnému zážitku. Komu vyhovují přesné barvy, nechá si LCD kalibrovat pro nejvyšší možnou kvalitu obrazu. Implementovaná pokročilá úprava totiž nechybí. Vysoce kvalitní a příjemný zvuk si případně přizpůsobte aktivací ekvalizéru. Stabilní a aplikacemi naládovaný systém Google TV dodává pomyslnou třešničku na dortu.

Náš konečný verdikt vyjadřuje palec pevně natočený vzhůru!