17. prosince 2019 14:45

Daria, focení a dva panáky

Pokud si zadáte do vyhledávače slova „film“ a „Daria“, dozvíte se o existenci irského krimi thrilleru z roku 2016. Je ovšem pouze otázkou času, kdy se dočkáme vyhledání českého snímku Daria z roku 2020, v hlavní roli ostravská herečka Klára Miklasová.

Angažmá: Stálé angažmá Klára nevyhledává, neboť se nerada přizpůsobuje časovému rozvrhu. Každopádně v poslední době cítí potřebu zahrát si někde v divadle.

Den snů: Dlouhá procházka se psem v horách. Opravdu dobrý oběd, sauna, wellness. Večer divadlo a sklenička s přáteli.

Erotické scény: Sharon Stone zašla v Základním instinktu mnohem dál, takže klid. Před návštěvou kina nebude varována ani babička, brala by totiž varování jako výzvu.

Focení pro Playboy: Jako Klára by takové fotky nikdy nenafotila. Jako Daria s tím ovšem neměla problém. Před focením dva panáky.

Povaha: Ačkoli může na první pohled působit jako mladá dáma preferující spíš razantní styl, jedná se o formu obrany před okolím. Sama sebe považuje za citlivou a nemá problém s tím být sama se sebou.

Relax: Pobyt v peřinách a kvalitní film. Případně dobré víno a vodní dýmka, pro kterou má Klára vyloženě slabost.

Vzdělání: Všeobecné gymnázium Františka Hajdy v Ostravě. Po maturitě a přesunu do Prahy následoval rok studia na Karlově univerzitě, obor divadelní věda.

Vzory: V případě tuzemské scény herečka Národního divadla Lucie Žáčková. Co se zahraničí týče, vzory Kláry jsou Joaquin Phoenix a Scarlett Johansson.

Životní krédo: Nejhorší je srážka s blbcem. Když ne teď, tak kdy?

(Článek o Kláře Miklasové, hlavní hrdince filmu Daria, čtěte v zimním dvojčísle Playboye)