21. března 2023 17:35
Komerční sdělení

Vytváříme netradiční sklo tradičním způsobem

Příběh rodinné sklárny EVPAS začíná již v roce 1988, kdy se jeden mladý sklářský pár rozhodl jít proti tehdejšímu proudu. Netrvalo dlouho a obchod zkvétal, zájem ze zahraničí rostl a s ním i tato sklárna.

V řádce dekád tato sklárna prošla mnoha změnami, ale jednou z těch největších byl příchod Covid-19. Zde nebylo příliš na vybranou a velké změny byly jediným možným řešením, jak z krize vybruslit.

Rodiče si přizvali na pomoc své děti a přebudovali vše co již měli naučené a ověřené. Bylo to jako krok do neznáma. Z prodeje skla do celého světa zamířili zpět do Čech.

Toho chtěli docílit pomocí „oblékání” skleněných výrobků. Prostřednictvím oblečení vyjadřujeme svou náladu, postavení, pohled na svět, osobní vkus či emoce. Tak proč setrvávat pouze u toho? Od změny skleněného sortimentu, přes nový e-shop evpas.cz, až po nový trh.

Velké odhodlání, ale i výzva. Nejen pro rodinu Zlatohlávkových, ale i pro všechny členy této rodinné sklárny. Většina sklářů pracovala se stejnými dekory a technikami celý život, ale bez jakéhokoliv otálení se pustili do něčeho úplně nového. Přijali tuto velkou výzvu. Každý ze členů sklárny přidal ruku k dílu.

Dnes s odstupem několika let vidíme sklářskou rodinu, která neotálela a šla výzvě naproti.

Vytváří netradiční sklo tradičním způsobem.