25. listopadu 2022 12:50

Vaše image: rebel, nebo gentleman?

Pro mnoho mužů je strniště tím, co jim dodává sex-appeal, a dámy se v průzkumech shodují, že právě třídenní porost na tváři oceňují na svých partnerech nejvíce. Každopádně je jen na vás, jak se o své vousy budete starat.

Je to už nějaký ten pátek, kdy muži chodili k holiči, aby jim pečlivě upravil vousy nebo knír. Dnes je in skočit si k barberovi. Muži si však mohou vykouzlit dokonale upravené vousy během několika minut i v pohodlí domova. Moderní holicí strojky si poradí nejen se sexy strništěm nebo bezchybně hladkou pokožkou, ale hravě zvládnou i nejnovější trendy. Proměna vašeho vzhledu z rebela v gentlemana tak nikdy nebyla jednodušší! Nezapomeňte však, že výběr správného holicího strojku a používání správných technik během holení hrají důležitou roli v prevenci zarůstání chloupků, vzniku pupínků a nepříjemného podráždění pokožky.

Třídenní strniště nebo delší vousy – takto se o ně postarejte:

1. Čistota půl zdraví
Ano, vousy, bradka nebo strniště se musí umývat každý den! Hlavně proto, že se v nich během dne hromadí pot a zbytky jídla. Kromě toho se každý den z kůže odlupují odumřelé šupinky, které se mohou „v porostu“ zachytit a podráždit pokožku na obličeji. Nejlepší způsob čištění vousů je během sprchování. Nepoužívejte však sprchový gel – raději přibližně každé tři dny použijte speciální šampon na vousy.

2. Pravidelné zastřihávání
Pouze upravené vousy rostou rovnoměrně a vypadají upraveně. Třídenní strniště můžete snadno zastřihnout pomocí vhodného nástavce na elektrickém holicím strojku. Ujistěte se také, že kontury požadovaného tvaru bradky jsou jasně viditelné, hlavně na místech, kde se kotlety spojují s bradkou. Na zastřihávání delších vousů použijte speciální zastřihovače, abyste měli vousy stejně dlouhé na všech místech.

3. Na detailech záleží
Bez ohledu na délku či strniště: vousy potřebují více péče než oholená tvář! Kromě mytí, holení a zastřihávání patří ke každodennímu rituálu péče také masáž olejem. Díky tomu nebudou vaše vousy tak pichlavé. Vaše přítelkyně vám za tento „wellness“ jistě poděkuje. Delší vousy si denně kartáčujte, abyste zakryli případné mezery ve vousech, a hned poznáte, zda rostou rovnoměrně, nebo je třeba je brzy znovu zastřihnout.

Tip: Holicí strojek Braun Series 9 Pro s nabíjecím pouzdrem PowerCase

Díky modernímu pomocníkovi od Braun, holicímu strojku Series 9 Pro, přijdete na vánoční návštěvy upravený jako ze škatulky a do Silvestra se bez holení snadno stanete nespoutaným rebelem. S cestovním nabíjecím pouzdrem navíc budete pánem svého dokonalého stylu až šest týdnů bez nutnosti použití kabelu, takže v novém roce už vyrazíte kamkoli bez ztráty image.