27. dubna 2020 00:47

Destrukce není řešení...

Jak ukazuje řada názorných a odstrašujících příkladů, ne vždy existuje přímá úměra mezi výkony na sportovním kolbišti a v podnikání. Někdy i stovky milionů korun vydělaných v potu tváře vyletí, obrazně řečeno, komínem, některé příběhy končí u soudu.

Do této kategorie bývalých sportovců však Igor Třeslín zdaleka nepatří. Naopak, jméno hokejisty Brna a především Třince, který si během sportovní kariéry uvědomil, že na hvězdy formátu Lidströma, Coffeyeho, Bourqua, Holaně či Židlického jeho umění stačit nebude, a spojil sport s podnikáním, je spjato s tak úspěšnými projekty, jako Lunchetime.cz, Pizzatime.cz či Dáme jídlo. Na hokej přitom rozhodně nezanevřel a nemá radost z toho, že na rozdíl od nejužší světové špičky se v případě českých obránců upustilo od tvořivosti. Nejdůležitější je sebrat puk a ten odpálit daleko od brány. Přitom totální destrukce není řešení v hokeji, ani v byznysu…

V současné těžké době pro české restaurace a hospody je Igor Třeslín šéfem společnosti Storyous, která „peče“, a doufejme, že ještě dlouho bude péct pokladní systémy hospodským na míru. Přes spokojenost se stavem svého týmu lituje, že v podnikání neexistují po vzoru amerických kolektivních sportů drafty, jejichž prostřednictvím by podnikatelé doplňovali své kádry. Působení na poli byznysu pro něj představuje svým způsobem sportovní utkání. Roli soupeře plní konkurence, trhem je hřiště bez přesně stanovených rozměrů a mantinelů. Fauly jsou trestány někdy se zpožděním, někdy vůbec…

(20 otázek s Igorem Třeslínem čtěte v květnovém vydání Playboye)