26. dubna 2022 23:15

Na kafe s Lucií Sedláčkovou

Půvabná bruneta je v současné době největší hvězdou českého profiboxingu, není to tak dávno, co bojovala o titul profesionální mistryně starého kontinentu. Pravda, zápas se zkušenou Němkou Ninou Meinke nedopadl zrovna podle jejích představ, na druhou stranu, několikrát prohrál také nejlepší boxer historie a její největší oblíbenec Muhammad Ali.

Na kafe by Lucka šla v první řadě se svým partnerem, mistrem Evropy superwelterové váhy, Štěpánem Horváthem. Mimochodem, na začátku ruské agrese na Ukrajině přešel Štěpán mezi prvními krajany od slov k činům, když nasedl do auta a z moldavského Kišiněva přivezl uprchlíky před válkou. Kromě Štěpána je Lucie ochotna dát šanci následujícím třem boxerům.

Vasyl Lomačenko | 1988 | Ukrajina

Ukrajinský fighter a supertechnik Vasyl Lomačenko je druhý boxer na světě, který dosáhl na titul profesionálního mistra světa lehké váhy během pouhých tří zápasů. Dvojnásobný olympijský vítěz z Pekingu (2008) a Londýna (2012) byl spolu s Olexanderem Usykem uvolněn z řad kyjevské teritoriální obrany za účelem přípravy k zápasu o titul mistra světa, jeho soupeřem měl být Australan George Kambosos jr. Lomačenko se ovšem rozhodl zůstat na Ukrajině a bojovat s ruským agresorem. „Se Štěpánem jsme se bavili o tom, že musí mít neskutečnou mentální sílu a doufáme, že se po válce do ringu vrátí, jedná se o velkou osobnost i boxera,“ říká Lucie. „Kafe bych spíš usrkávala, čas bych se snažila využít k tomu, abych z něj vytáhla co nejvíc informací o tréninku. Ptala bych se natolik zasvěceně, že by mě Loma určitě pozval do svého tréninkového kempu.“

Canelo Álvarez | 1990 | Mexiko

Pocty dát si s Lucií Sedláčkovou kafe by se dočkal i aktuálně nejvýše hodnocený boxer na světě, mistr světa ve čtyřech váhových kategoriích Canelo Álvarez. Stejně jako Lucka má Mexičan na kontě jedinou prohru. „Před třemi lety jsem sledovala jeho zápas o titul mistra světa polotěžké váhy s Rusem Kovalevem. Ještě kolo a půl před koncem to vypadalo na druhou prohru, na konci jedenáctého kola ale Kovalova knokautoval neskutečným způsobem. Pár sekund a bylo po zápase,“ hodnotí jeden ze zápasů svého oblíbence. „Přestože mám v ringu něco za sebou, zůstává pro mě záhadou jeho výbušnost a dynamika. Téma rozhovoru u kafíčka je jasné.“

Floyd Mayweather jr. | 1977 | USA

Nakonec by došlo i na v profiringu neporaženého Money Floyda. Lucka jeho vyčkávací styl postavený na dokonalém čtení soupeře sice nemusí, blíž má ke Canelovi, přesto by jeho pozvání na kafe neodmítla. „Dívala jsem se na jeho zápasy jako studijní materiál, se Štěpánem jsme se shodli na tom, že zatímco soupeř řeší v hlavě, co udělá, Floyd už to dávno ví.“ Témat k rozhovoru by bylo několik. „Dopředu bych naznačila, že kdyby mě chtěl do svého týmu, asi bych řekla ano. V případě, že by se rozhodl pro další comeback, poradila bych mu, jak udělat svůj boxerský styl z diváckého hlediska atraktivnější. A kdyby měl někdy finanční nouzi, věděl by, na koho se obrátit,“ dodává se smíchem.

(Rozhovor s Lucií Sedláčkovou čtěte v květnovém Playboyi)