31. července 2018 19:12

Desperados Highjump: nuda nehrozí

Ve dnech 3.–4. srpna si dají v zatopeném lomu v obci Hřiměždice u Příbrami dostaveníčko největší evropské i světové hvězdy extrémního skákání do vody. Program nabídne skoky z výšky až třiceti metrů, koncerty, vystoupení dýdžejů a spoustu adrenalinu.

Sázka na adrenalin

Nejstarší český závod v cliffdivingu proběhne v prostředí zatopeného žulového lomu v Hřiměždicích už podevatenácté. Vzduchem letící báječní skokani si to mezi sebou rozdají ve skocích do vody ze tří platforem – 12 m, 16 m, 20 m. Součástí programu budou rovněž exhibiční skoky z vysokozdvižné plošiny, která vynese skokany až do výšky 33 metrů. A nejen to. Návštěvníci si užijí skoků ze speciální pětimetrové houpačky a exhibice ve splashdivingu neboli skoků stylových placáků z výšky přes deset metrů.

„Každý rok chceme připravit pro návštěvníky něco nového. Proto vždy plánujeme jinou koncepci doprovodného programu. Stejně tomu bude i letos. Chceme, aby se lidé v lomu nenudili ani minutu. Kromě účasti předních skokanů máme zabukovaného zajímavého zahraničního hudebního interpreta, chystáme velkou adrenalinovou zónu v zadní části areálu,“ prozradil jeden z členů pořadatelského týmu Tomáš Jechort.

Akce plná hvězd

Nutno říci, že Desperados Highjump nebude jen pasivní sledování probíhajících skokanských závodů. Řadu aktivit si budou moci návštěvníci vyzkoušet pod vedením profesionálů rovnou v areálu.

Na základě mimořádného úspěchu z loňského roku budou pro letošek hlavními hvězdami nabitého programu anglicko-němečtí dýdžejové a producenti Smash hifi. Ti připravují pro Highjump speciální program. Chybět pochopitelně nebudou ani domácí interpreti.

„Highjump byl vždycky trochu jiná akce. Troufám si tvrdit, že v rámci celé Evropy nemá obdobu. Jde o kombinaci špičkových sportovních výkonů, ale také pohodového víkendu v plavkách s kamarády. Jedna se o základní filozofii akce, kterou se snažíme naplňovat už skoro dvacet let,“ říká jeden ze zakladatelů Petr Vančura.

Pro návštěvníky je tradičně připraveno stanové městečko s patřičným množstvím sociálních zařízení. Stejně jako v předchozích ročnících se mohou návštěvníci těšit vedle tradičního občerstvení rovněž na pestrou nabídku jídel z různých částí světa. Samozřejmostí jsou bary s vychlazenými drinky i pivem Desperados posíleným o tequilu.