2. října 2018 21:21

Conor McGregor má vlastní whisky Proper No. Twelve

Šestý říjen se pro vyznavače MMA ponese ve znamení dlouho očekávaného souboje. V rámci UFC 229 se spolu v Las Vegas utkají největší osobnost současné MMA Conor McGregor a dosud neporažený Rus Khabib Nurmagomedov.

Přestože se další zkušený borec Nick Diaz nechal na serveru mmamania.com slyšet, že se kolem zápasu dělá zbytečný humbuk, oba borce by hravě porazil. Přestože žádný z nich nedosahuje jeho kvalit, je o střet dvou mužů bez bázně a hany mimořádný zájem. „Škoda že stejný večer budu bojovat tady v Česku, takže zápas uvidím ze záznamu. Conor je velká hvězda, ale Khabiba bych rozhodně nepodceňoval. Conor vsadí na drtivý úvod. Pokud Khabib přežije první dvě kola, má velkou šanci vyhrát,“ říká v této souvislosti v rozhovoru pro listopadové vydání Playboye uzbecký ranař Makhmud Muradov. Jedná se o názor zasvěcený, neboť Makhmud je oficiálně prvním bojovníkem The Money Teamu, jehož majitelem je v profi ringu v padesáti utkáních neporažený boxerský šampion Floyd Mayweather. Ruský borec pak bere utkání s patřičnou vážností, když do svého týmu přetáhl McGregorova bývalého sparingpartnera Mylese Price, což vzbudilo v irském táboře patřičnou dávku nevole.

Zatím pouze v Irsku

Zájem o zápas zvyšuje i skutečnost, že se McGregor pustí do boje poprvé od 6. listopadu 2016. Na jeho obranu nutno říci, že si čas nekrátil jen užíváním honoráře 30 milionů dolarů, které zinkasoval za prohraný boxerský zápas s Floydem Mayweatherem. Nedávno totiž uvedl na trh vlastní whisky s názvem Proper No. Twelve. Původně se měla McGregorova irská whisky jmenovat na základě jeho přezdívky Notorious, nicméně vzhledem k předpokládaným právním sporům se sveřepý Ir rozhodl v tomto případě ustoupit. Kvůli výrobě a distribuci své whisky pak založil společnost Eire Born Spirits. Podle serveru irishmirror.ie je výhradním distributorem Tesco Ireland, alespoň v první fázi se bude McGregorova whisky prodávat pouze v Irsku a vzhledem k mimořádnému zájmu bude prodej omezen na dvě láhve na osobu. Láhev vyjde na 39,95 libry, což se v přepočtu rovná asi 1200 korunám.

Pět dolarů na charitu

„Spolu s Davidem Elderem, mužem s mimořádně bohatými zkušenostmi v branži, jsme testovali snad sto různých whisky, než jsme namíchali to nejlepší,“ prozradil Conor McGregor v rozhovoru pro The Sun. Jak pak dodal, výsledkem je chuť po vanilce a medu s příměsí kouře. Jak dál nejslavnější borec MMA prozradil, z každé prodané láhve půjde pět dolarů na charitu. „Lidé, kteří pomáhají potřebným kdekoli na světě, jsou pro mě hrdinové,“ prohlásil při této příležitosti.