17. září 2018 18:21

6 fotbalistů, kteří vsadili na restaurace

Je známo, že mnohdy není ani tak velkým problém peníze vydělat, jako je dobře investovat. A tak se někteří fotbalisté rozhodli, ať přímo, či prostřednictvím finančního vstupu do zavedených gastronomických sítí, pro investice do restaurací.

  1. Clarence Seedorf (Nizozemsko): FINGERS RESTAURANT Kouzlu top gastronomie podlehl i zatím jediný fotbalista planety, který vyhrál Champions League ve třech různých klubech – Ajax Amsterodam, Real Madrid, AC Milán. Svůj podnik otevřel svého času nezničitelný záložník v Miláně, ve městě módy, rolí šéfkuchaře pověřil Roberta Okabeho. Jak se nechal Japonec s brazilskými kořeny slyšet, k tomu, aby bylo po dobu šesti let plně obsazeno, je potřeba mnohem víc než slavný fotbalista v roli majitele. Součástí menu je pochopitelně milánská telecí kotleta (cotoletta alla milanese) či dušené hovězí (brasato). Pouhý rok po otevření získala restaurace v nabité konkurenci cenu průvodce Gambero Rosso, což je italská obdoba michelinské hvězdy. Bývalý spoluhráč Marka Jankulovského je rovněž spolumajitelem podniku MM Lounge Restaurant v Neapoli.
  2. Gennaro Gattuso (Itálie): OSTERIA DEL MARE Na restaurační byznys se vrhla i další hvězda slavné zálohy AC Milán, mistr světa 2006, dvojnásobný vítěz Champions League. Záložník se snad za všech okolností krví podlitýma očima, aktuálně úspěšný trenér AC Milán, otevřel svůj podnik specializovaný na mořské plody v Monte Carlu.
  3. Cristiano Ronaldo (Portugalsko): TATEL RESTAURANT Úřadující nejlepší fotbalista světa zatím do restaurační sítě spravující podniky v Madridu, na Ibize a Miami pouze investoval. Není v tom sám, své těžce vydělané peníze vložili do stejné gastronomické skupiny tenisový terminátor Rafael Nadal, basketbalista Paul Gasol či slavný syn slavného otce Enrique Iglesias. Součástí menu jsou madridské speciality, jako dušený guláš s cizrnou (cocido madrileño) či nadívaný býčí ocas (rabo de toro). K madridskému podniku měl CR7 vždy vřelý vztah, ostatně právě v jeho prostorách slavil zisk posledního Zlatého míče. Uvidíme, jak tomu bude po přestupu do Turína.
  4. Lionel Messi (Argentina): BELLAVISTA DEL JARDÍN DEL NORTE Když Ronaldo, tak i Messi! Argentinský míčový virtuos, modla FC Barcelona, otevřel svůj podnik pochopitelně v katalánské metropoli, přičemž o jeho provoz se budou starat dva Messiho bratři. Snad si v tomto ohledu povedou lépe než pan otec, jehož „dohled“ nad daněmi skončil pro Messiho trestem 21 měsíců (naštěstí ve Španělsku fotbalisté do vězení nechodí) a pokutou 250 000 eur. Vedle tradičních tapas snad na tisíc způsobů a zajímavých, ryze katalánských pokrmů, jakými jsou například masové koule se sépiemi či králičí maso s krevetami, si u Messiho můžete dát pečené, samozřejmě argentinské hovězí.
  5. Gerard Piqué (Španělsko): BLUE SPOT Pokud si chcete skočit v Barceloně k Piqéuemu, vězte, že dorazíte do horního patra novostavby nacházející se v bezprostřední blízkosti známého hotelu Vela. Kromě kuchyně, ve které převažují ryby a plody moře, se pak budete kochat výhledem na moře a pláž. Po 22. hodině se podnik jako mávnutím kouzelného proutku promění ve vyhlášenou diskotéku Blue Monkey.
  6. Ivan Hašek (Česko): SUSHI YOSHIHASHI V případě vyhlášené japonské restaurace v Praze zaúřadoval osud. Jednoho dne se Ivan Hašek mladší, tehdejší nadějný fotbalista, hráč Sparty a Bohemians, dozvěděl, že onemocněl roztroušenou sklerózou a jeho kariéra vrcholového sportovce ze dne na den skončila. Nepropadl však skepsi a za vydatné pomoci slavného otce Ivana otevřel restauraci v centru Prahy. Oběma se pak mimořádně hodily zkušenosti, které Ivan starší nabyl v letech 1994–1996 jako hráč Hirošimy a Ičihary. Výsledkem společného úsilí je restaurace s nabídkou sashimi, nigiri, hosomaki, temaki. A také skvělá polévka miso ramen, grilovaná svíčková s yakiniku omáčkou či grilovaný sladkovodní úhoř se sladkou sójovou omáčkou. Vrcholem je pak shabu-shabu.