17. srpna 2023 17:21
Petr Bošnakov

Hvězdné lásky, které skončily krachem. Depp čelil drsnému obvinění, West bojoval o miliardy

Zatímco autor teorie relativity a nositel Nobelovy ceny za fyziku Albert Einstein pravil, že hlavní příčinou rozvodů je manželství, herečka Brigitte Bardot na základě vlastních zkušeností potvrdila, že svatba probíhá strašně rychle, ale rozvod se neskutečně vleče. A protože rozvody nechodí po horách, ale po lidech, má Playboy o to větší radost z toho, že loni se například Sylvester Stallone a Jennifer Flavin rozhodli dát manželství šanci. Jiné páry takové štěstí neměly.

Joe Manganiello (1976) – Sofia Vergara (1972)

Podle magazínu Forbes byla v roce 2020 Sofia Vergara nejlépe placená herečka, které především jedna z hlavních rolí v sitcomu Taková normální rodinka vydělala během roku 43 milionů dolarů, takže ostrouhala i Angelina Jolie (35 milionů dolarů). Sexy dáma se stále nepřehlédnutelnými vnadami byla v té době pět let šťastně vdaná za kolegu z branže Joea Manganiella (1976). Bezmála dvoumetrový herec se proslavil především jako vlkodlak Alcide Herveaux v pěti sériích seriálu z produkce HBO Pravá krev. Loni v červenci však manželé vydali společné prohlášení o tom, že se sice stále milují, přesto učinili těžké rozhodnutí v podobě rozvodu a požádali o respektování soukromí.

Oba podepsali předmanželskou smlouvu o dělbě 100 milionů dolarů v předem stanoveném poměru. Vzhledem k tomu, že aktuální hodnota aktiv Joea byla 180 milionů USD, zatímco v případě Sofie se jednalo o 400 milionů, kromě sitcomu vydělávala její společnost Latin World Entertainment, sympaťák asi ostrouhá, nicméně neodejde s almužnou.

Podle magazínu People, který se dostal k soudním dokumentům, uvedla Sofia stejný důvod k rozvodu jako Joe spočívající v „nepřekonatelných rozdílech“. Požádala soud, aby rozhodl podle podmínek předmanželské smlouvy, v jejím vlastnictví tak zůstanou veškeré šperky, umělecká díla a „jiné osobní věci“. Skutečným důvodem konce manželství má být touha herce po potomkovi, stále skvěle vypadající jedenapadesátiletá Sofie, matka o dvacet let mladšího syna, se ale do mateřství logicky nehrne. List US Weekly označil za největší problém dohodu o péči o psa Bubblese, herečka měla nakonec ustoupit.

Kanye West (1977) – Kim Kardashian (1980)

Slavný pár se definitivně rozvedl po osmi letech v březnu loňského roku. Jak vyšlo najevo, snažil se rapper, vyobcovaný kvůli svým výrokům například Adidasem, neponechat nic náhodě. Jak potvrdil serveru Page Six, který systematicky sleduje příběhy celebrit, mluvčí věhlasné advokátní kanceláře Cohen Clair Lans Greifer Thorpe & Rottenstreich LLP, vybral si rapper za advokáta senior partnera Roberta Stephana Cohena. Vzhledem k tomu, že se rozvod odehrával v Kalifornii, byla do týmu přizvána místní hvězda Nicholas A. Salick.

V případě angažování Roberta Cohena se zprvu jednalo o povedený tah, právníka proslavil především rozvod Billa a Melindy Gatesových, během kterého zastupoval v roce 2021 manželku zakladatele Microsoftu. Dosti zhrzené manželce pak zajistil astronomické vyrovnání 76 miliard dolarů. Pracovní vztah rappera a top advokáta však trval jen pár týdnů, neboť Robert Cohen vypověděl smlouvu poté, co Kanye nejdřív zveřejnil a poté smazal silně antisemitský tweet. Spolupráci odmítla rovněž právnička Camile Vasquez, která dovedla k úspěšnému konci lítý souboj Johnnyho Deppa proti Amber Heard. Podle Forbesu bylo přitom ve hře 2,1 miliardy dolarů, bohatší manžel měl finanční aktiva v hodnotě 1,3 miliardy dolarů. Nakonec se pár vcelku rozumně dohodl na společné péči o své čtyři potomky, přičemž Kanye souhlasil s výživným na děti v hodnotě 200 tisíc dolarů měsíčně. Bývalí manželé se pak podělí o náklady na bezpečnost a školné.

Tom Brady (1977) – Gisele Bündchen (1980)

Když nejúspěšnější hráč amerického fotbalu všech dob Tom Brady oznámil v únoru 2022 konec hráčské kariéry, měla jeho manželka, top modelka Gisela Bündchen, důvod k radosti. Sedminásobný vítěz Super Bowlu však po čase ohlásil návrat, na který Gisele reagovala návrhem na rozvod.

Vzhledem k tomu, že se obě hvězdy svých branží snažily omezit v maximální možné míře vliv médií, oslovil web Distractify advokátku pracující pro oddělení Divorce & Family Law, které je součástí renomované kanceláře Davidoff Hutcher & Lemon. Právnička sice nezastupuje ani jednu ze stran, díky svým zkušenostem a konexím je však považována za vysoce důvěryhodný zdroj.

Možný velký problém viděla advokátka v předmanželské smlouvě, která chrání majetek zúčastněných stran před vstupem do svazku manželského a zahrnuje i jeho zhodnocení během trvání manželství. A byť je majetek Gisele odhadován na 400 milionů dolarů, zatímco Tom se musí spokojit s 250 miliony USD, zdálo se, že se oba dohodnou bez větších problémů. Stejně by to mělo být v případě péče o děti Benjamina (12) a Vivian (9). Možný jablkem sváru je ale Tomova dohoda s televizní stanicí Fox News uzavřená před prvním oznámením konce kariéry. Za desetiletý kontrakt spojený s komentováním a analýzami zápasů NFL má totiž zkasírovat astronomický honorář 375 milionů dolarů a právníci řeší, zdali peníze, k jejichž výplatě dojde s největší pravděpodobností po rozvodu, přesto vzhledem k datu dohody nespadají do kategorie majetku nabytého během manželství. Jak se nechala podle webu Suggest slyšet jedna z blízkých Gisele, jsou jí Tomovy peníze víceméně lhostejné, neboť sama má dost.

Johnny Depp (1963) – Amber Heard (1986)

Krach zprvu tak idylického vztahu hollywoodského páru ukázal, že hodnotné dary jsou sice hezká věc, ale každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán. Manželství zkrachovalo po patnácti měsících a herec, jehož majetek je odhadován na 650 milionu dolarů, čelil obvinění z domácího násilí.

Přitom pirát z Karibiku na Amber rozhodně nešetřil. Když například zjistil, že partnerka sdílí jeho kladný vztah k malířce Leonoře Fini, koupil jí obraz v hodnotě 245 tisíc dolarů. Jeho ex se rovněž prezentovala jako knihomol a herec jí proto k osmadvacátým narozeninám věnoval mezi sběrateli velmi ceněnou sbírku povídek Ernesta Hemingwaye s názvem In Our Time z roku 1925, cena 155 tisíc dolarů. Podle listu nakoupil dál několik knih básní za dalších 150 tisíc dolarů.

Jako každá žena měla Amber Heard mimořádně kladný vztah ke šperkům. Přesto vztah nezachránil ani snubní prsten s pětikarátovým diamantem za 100 tisíc dolarů, který doplnily briliantové náušnice za 50 tisíc USD.

V roce 2015 Johnny oznámil Amber krádež vzácného sporťáku Ford Mustang z roku 1968. Ještě předtím však svěřil vůz do péče odborníkům ze společnosti Overhaulin, specializované na úpravy vozů. Kromě generálky všeho došlo i na lak višňově červené barvy. Skvost na čtyřech kolech v hodnotě 150 tisíc dolarů pak své tehdejší lásce věnoval.

Další podobné články