13. června 2023 14:04
Petr Bošnakov

Kdo je manželkou Novaka Djokoviče? Jeho sexy opora rozchodila nevěru a umí praštit

Přestože lze předpokládat, že Rafael Nadal ještě neřekl poslední grandslamové slovo, zdá se, že otázka nejúspěšnějšího a snad i nejlepšího tenisty všech dob je po rekordním, třiadvacátém vítězství na turnaji kategorie Grand Slam minimálně na deset let vyřešena. Zvlášť když na Novaka Djokoviče čeká po triumfu na antukové Paříži oblíbený travnatý Wimbledon. Nic z toho by ale nejspíš nedokázal bez své velké životní opory.

Ani v Londýně nebude chybět v lóži a prožívat každý úder manželka Jelena, kterou lze bezpochyby považovat za strůjkyni jeho úspěchů. Kdoví, jakým směrem by se ubírala Djokerova kariéra, kdyby Jelena taktně nepřešla v létě 2016 jeho na veřejnost uniklý románek s indickou hvězdou Bollywoodu Deepikou Padukone a neposkytla tak médiím větší prostor pro praní špinavého rodinného prádla. Novak měl v té době na kontě „pouhých“ 12 grandslamových titulů a především šokující prohru ve Wimbledonu, ve kterém obhájce prvenství senzačně prohrál ještě před čtvrtfinále s dnes už víceméně zapomenutým Američanem Samem Querreym.

Světová jednička tehdy pod tlakem okolností a médií přiznala, že za wimbledonským výbuchem nebylo zranění, ale neurovnané soukromí. Půvabná a vzdělaná matka dvou dětí angažující se v charitě byla svému choti oporou i v čase očkovací anabáze, během níž byl loni deportován z Austrálie a dostal stopku na amerických turnajích včetně US Open. Titulek módního magazínu Marie Claire, podle kterého by mohl Novak pomýšlet na své úspěchy bez podpory manželky stěží, je tak velmi blízko realitě.

Cílevědomá dáma

Každopádně příběh Novaka a Jeleny Djokovičových splňuje veškerá kritéria hollywoodského trháku. Znají se od střední školy, po osmi letech randění se zasnoubili v roce 2013 v Monaku o rok později po Novakově druhém wimbledonském triumfu, následovala svatba. Nikterak bombastický obřad za účasti zhruba stovky hostů probíhal na ostrově Sveti Stefan v Černé Hoře. Jelena v té době čekala prvního potomka, syna Stefana přivedla na svět 22. října 2014.

Ještě předtím však usilovně pracovala na svém vzdělání. Jak prozradila magazínu Hello, jejím snem byla studia v zahraničí, která byla ovšem finančně nad možnosti rodičů. A tak musela prostřednictvím svých výsledků zabojovat o stipendium. Dobrá věc se podařila, Jelena má diplom z prestižní milánské univerzity Bocconi, obor management luxusních značek, poté zdárně absolvovala Mezinárodní univerzitu v Monaku.

Noleho andělé

„To, že jsme se dali dohromady a hlavně spolu vydrželi, je tak trochu sci-fi. Byla jsem nemajetná studentka, Novakova kariéra se rozjížděla, peněz a času se nedostávalo, letadla byla nad naše finanční možnosti,“ vzpomíná Jelena. Po promocích se přestěhovala za partnerem do Monaka a nastoupila do společnosti obchodující s ropnými produkty, ve které však dlouho nepobyla. „Jednoho dne přišel Novak s tím, že trávím v práci spoustu času a takhle nemůžeme dál pokračovat,“ svěřila se.

Jak uvedla v rozhovoru pro HuffPost, profesně se realizovala jako ředitelka charitativní Nadace Novaka Djokoviče fungující od roku 2007 s cílem umožnit vzdělání dětem ze znevýhodněných rodin. V roce 2013 nafotila odvážnou kolekci plavek Figleaves a stala se tváří značky. V září 2017 slavili v té době už stoprocentně fungující manželé Djokovičovi narození dcery Tary. „Jsem velmi hrdý a šťastný, že můžeme přivítat na světě naši holčičku,“ uvedl tenista na svém instagramu, přičemž neopomenul vzdát hold všem ženám přinášejícím život. „Jelena a Tara jsou mojí andělé a Stefan je hrdý velký bratr,“ dodal.

Emoce a schopnost rány

V rozhovoru pro Daily Mail Jelena uvedla, že bude vždy manžela podporovat v maximální možné míře, má však problém se zvládáním emocí. „Musím si dávat pozor, abych Novaka svými projevy v lóži příliš nerozptylovala. Doma při sledování televize, bez asistence kamer, je to mnohem jednodušší, nemusím skrývat emoce. Mým úkolem je udržet Novaka v klidu a pohodě. Jsme emocionální partneři, podpora, kterou poskytujeme jeden druhému, je velmi důležitá,“ uvedla.

Svou stále bezchybnou postavu si Jelena udržuje pravidelným cvičením, při kterém nemá problém sáhnout si na pomyslné dno. Na konci loňského roku vystoupala s Novakem na vrchol španělské hory La Concha do výšky 1215 metrů. V doprovodném videu konstatovala, že to byla docela dřina, vedro, zima, nahoru a zase dolů.

Na konci loňského roku pak dvojnásobná matka upoutala víc než 600 tisíc sledujících videem, ve kterém trénuje se svým instruktorem capoeiry. Jedná se o brazilské bojové umění s prvky akrobacie a tance doprovázené hudbou. Je evidentní, že paní Jelena je sice křehká dáma, praštit však umí.

Další podobné články