14. července 2023 11:03

Procházkův duel o šampiona UFC komplikuje další zranění! Dočkáme se vůbec zápasu o titul?

Boj o titul se komplikuje. Soupeř Jiřího Procházky se vážně zranil a v letošním roce už do ringu nejspíš nenastoupí.

„Všichni asi víte, že jsem měsíce čekal na svou první titulovou obhajobu s Jiřím. Ale bohužel si na ten zápas budete muset počkat. Utrpěl jsem totiž zranění, přetrhl jsem si achilovku,“ oznámil čerstvě zklamaný šampion Jamahal Hill se slzami v očích na svém YouTube kanále.

Předtím přitom čekal měsíce na to, až se dá český zápasník Jiří Procházka do pořádku z vážného zranění ramene, aby si to mohli společně rozdat v ringu o titul. Teď ho ale postihlo to samé a situace se ke smůle všech opakuje.

Hilla čeká operace, rehabilitace a s největší pravděpodobností se tak do ringu už letos nevrátí. Co to znamená pro bývalého českého šampiona? Hill ve stejné videu oznámil, že se v minulosti dostal k zápasu o titul, protože se někdo jiný zranil. A tak nyní hodlá učinit to samé, vzdát se titulu a nechat jiné, aby se o něj utkali.

Nejpravděpodobnější je tedy následující scénář. Na konci července se mezi sebou utkají Jan Blachowicz a Alex Pereira. Vítěz tohoto souboje by následně mohl nastoupit k titulovému zápasu právě s Procházkou, tedy alespoň za předpokladu, že šéf UFC Dana White dodrží své slovo a s titulem opravdu počká až na Procházku, a nerozdají si to o něj už výše zmínění dva válečníci.

Trenér Procházky Martin Karaivanov pak podle informací CNN Prima News ještě nabízí jednu cestu, a to že by česku samuraj nastoupil v zápase o titul v listopadu v Abú Zabí a vybral si proti sobě třeba Magomeda Ankalajeva nebo někoho jiného. Vše bude pochopitelně záviset na pohledu organizace, a která varianta se bude jevit jako atraktivnější. „Uvidíme podle toho, jaký je v současné době vztah UFC s Ankalajevem, jestli ho budou chtít dát do boje o titul a do Abú Zabí. A jestli případně kývnou na to, že by vítěz duelu Blachowicz vs. Pereira šel s námi o titul. Ale tím pádem by se zápas posunul asi až na listopad, protože si nemyslím, že by vítěz zápasu byl schopen nastoupit už v říjnu v Abú Zabí," říká Karaivanov.

Další podobné články

Sdílejte článek
Štítky zranění Jiří Procházka Dana White Ultimate Fighting Championship Jan Błachowicz Jamahal Hill Alex Pereira