7. září 2023 19:00
Petr Bošnakov

Pro playboye musí vždy platit: Simply the Best

Jak se zpívá v jedné skladbě dvojice Voskovec–Werich, šaty dělaj člověka a kdo na štěstí čeká v hadrech, ten se načeká. Playboy dodává, že se taky nemusí dočkat, proto sedm lifestylových tipů, pro které platí, že jen to nejlepší je dost dobré.

Oblek: Ralph Lauren – Gregory Wool Serge

Slavný český architekt Adolf Loos moudře pravil: Mladý muž je tehdy bohatý, má-li rozum v hlavě a dobrý oblek ve skříni. Ručně šitý oblek Ralpha Laurena na míru pak bezpochyby splňuje veškerá kritéria dokonalého obleku. Proces jeho výroby je ovšem spojen s osobní návštěvou mistrů krejčích a času se ne vždy dostává, k dispozici je však naštěstí řada prověřených internetových vyhledávačů. V případě touhy po obleku, kdy cena nabízí minimálně stejný výkon, Playboy doporučuje stránky Nordstrom, nejpestřejší nabídku má Bonobos. Každopádně pokud sáhnete po obleku od Ralpha Laurena, můžete počítat s dovybavením v podobě košile a kravaty.

Boty: Crockett & Jones

Sebelepší oblek ztrácí bez kvalitních bot na hodnotě, proto se v tomto případě určitě nevyplácí šetřit. Koženou klasiku doporučuje na webu wsj.com úspěšný americký obchodník se starožitnostmi Cole Myers, který pravidelně cestuje za byznysem na trase Kansas City – Paříž. Anglické boty se těší světové proslulosti také díky královské rodině a agentovi s povolením zabíjet Jamesi Bondovi. Od roku 2017 má totiž obuv Crockett & Jones prestižní certifikát Royal Warrant of Appointment, zároveň se jedná o oblíbenou značku Daniela Craiga.

Džíny: Levi’s 511 Premium Slim Fit

Vítěz testu novin New York Times v kategorii Nejlepší džíny pro každodenní nošení do 100 dolarů. Hodnotící ocenili především střih, díky kterému jsou už tak pohodlné džíny ještě pohodlnější, především vyzdvihují část pod koleny poskytující patřičný prostor lýtkům a kotníkům. Jako povedený tah se jeví přidání 10 procent elastanu. Ve srovnání s konkurencí se levisky vypořádaly mnohem líp s působením praček a sušiček. Podle člena poroty Johna Thorina nemají džíny problém s žádným druhem obuvi. Jako zcela vystihující se jeví označení věčná moderní klasika.

Tenisky: Nike Air Jordan Retro Low OG „Year of the Rabbit“

Playboy spolu s webem highsnobiety.com jednoznačně doporučuje tenisky s králíkem v názvu. Navíc se celý letošní rok naděje nese ve znamení králíka. Tenisky, podle mnohých nejlepšího basketbalisty světa a prvního dolarového miliardáře z řad sportovců Michaela Jordana, nabízejí kombinaci hnědé, šedé a „špinavě“ bílé barvy, na první pohled zaujme semiš a především bílé ochlupené tkaničky. K džínům ideální.

Hodinky: Omega Speedmaster Co-Axial 38 mm

Podle Forbesu vítěz absolutní kategorie nejlepších hodinek letošního roku, což je snadno pochopitelné, protože vlastnictví hodinek Omega rovná se důkaz vytříbeného vkusu. Od roku 1932 značka zajišťuje časomíru na olympiádách, během druhé světové války dodávala hodinky pilotům RAF. Model Omega Speedmaster Moonwatch Professional měl na ruce 20. července 1969 první muž na Měsíci Neil Armstrong a jeho kolegové z mise Apollo 11 Michael Collins a Buzz Aldrin. A samozřejmě není radno zapomenout na hodinky stejné značky na zápěstí agenta 007 Jamese Bonda. Oslovený hodinář Ron Gordon z New Yorku oceňuje především vynikající, prakticky nezničitelné strojky a robustní pouzdra.

Doutník: Arturo Fuente Don Carlos

Psycholog a autor psychoanalýzy Sigmund Freud kdysi uvedl, že vděčí doutníku za velké zesílení své pracovní schopnosti a usnadnění sebeovládání. Aktuálně je nejlepším kuřivem podle famous-smoke.com Arturo Fuente doutník Don Carlos z Dominikánské republiky. Konzument se může těšit na střední sílu, bohatost a kořeněnost, k tomu krycí list African Cameroon. Prostě dlouhý kouř a pohoda.

Rum: Santa Teresa 1796 Solera

Doutník bez rumu je jako Praha bez orloje na Staroměstském náměstí. Hojně doporučovanou „přílohou“ je jemný rum z údolí Aragua ve Venezuele, které proslavil obzvláště aromatický třtinový cukr tvořící základ rumu Santa Teresa 1796. K stárnutí rumu se pak používají dubové sudy, ve kterých zrály sherry a španělské brandy. Světle jantarová barva, vůně evokující ovoce, med a hořkou čokoládu. Měkká komplexní vůně s tóny tabáku, dlouhý závěr.