6. února 2024 23:12
Petr Bošnakov

Pro mě má mužnost hodně společného se zralostí...

Mezi aktuální hity streamovací platformy Netflix patří německý akční film 60 minut. Děj není příliš komplikovaný, úspěšný bojovník MMA se soudí o dceru, která v den jeho zápasu slaví narozeniny. Dívenka je pro něj vším, proto dá přednost jejím narozeninám před bitkou v kleci. Cestu přes dopravně komplikovaný Berlín musí zvládnut do 60 minut a má to moc těžké, neboť na zápas, který se rozhodl z rodinných důvodů vynechat, si vsadili zločinci, kteří se nehodlají jen tak smířit s jeho absencí. Hlavní role se zhostil Emilio Sakraya, který poskytl rozhovor Julii Haase z německého vydání Playboye, jehož část přinášíme.

Playboy: Emilio, v dětství jste trénoval karate, kung-fu, kick box. Byla pro vás role bojovníka Octavia Bergmana ve filmu 60 minut výhra?
Sakraya: Rozhodně. Dostal jsem příležitost, o které jsem snil od svých pěti let. Byl jsem velkým fanouškem Jackieho Chana a miloval akční filmy. Když jsem začínal s tréninkem bojových umění, měl jsem v hlavě, že budu moct jednou uplatnit své schopnosti v akčních filmech.

Playboy: Určitě jste musel na svoji roli hodně trénovat...
Sakraya: Moje role jsou o tom, že musím shodit nebo přibrat (smích). Kvůli snímku Rheingold jsem nabral dobrých dvacet kilo svalové hmoty, kterou jsem musel shazovat. Potřeboval jsem totiž zrychlit pohyby a získat větší vytrvalost.

Playboy: Dostal jste se někdy do situace, kdy jste se musel bránit?
Sakraya: Hmm, to ne.

Playboy: Kromě boje je snímek 60 minut o tom, jak těžké je někdy skloubit pracovní a soukromý život. Jak je tomu u vás?
Sakraya: Mám velké štěstí, že si můžu vybírat. Ale byly časy, kde jsem to měl složitější.

Playboy: Protože jste musel brát všechny role?
Sakraya: Ano, neměl jsem tolik nabídek. Dnes má můj názor mnohem větší váhu. V minulosti jsem si nikdy nemohl říct: Dnes to nezvládnu.

Playboy: Co se vám vybaví pod pojmem mužnost?
Sakraya: Chcete mě vést cestou do pekla? Pro mě má mužnost hodně společného se zralostí. Se schopností převzít odpovědnost. A mužnost je taky o velikosti bicepsů (smích).

Playboy: Jaké role byste chtěl hrát?
Sakraya: Superhrdiny! Wolverine by byl fajn. A taky si myslím, že létání je cool. Ale bojím se výšek, což znamená, že bych mohl létat maximálně čtyři metry nad zemí.

Playboy: Jak definujete atraktivní roli?
Sakraya: Líbí se mi, když je nová role hodně vzdálená roli předchozí. Přišlo by mi nudné, kdybych měl celý život hrát stejné postavy, jen by se měnila jména hrdinů a fotky na plakátech.

Playboy: Zatím vás charakterizují role drsných mužů, které hrajete ve filmech jako Rheingold nebo 60 minut. Jste ale také zpěvák a vaše hudba je emotivnější...
Sakraya: Ve filmu jsem herec, mám scénář, roli, texty a režiséra, který mi říká, co mám dělat. V muzice jsem sám sobě scenáristou, režisérem a šéfem. Je to o mně a o mých příbězích.

Playboy: Kdy jste rád, že jste slavný?
Sakraya: Pokud jdu do restaurace bez předchozí rezervace a je plno, jsem rád, když mě někdo pozná, podstatně to zvyšuje moje šance získat stůl. Ale když na mě začnou v sedm ráno zvonit sousedé s tím, že se mi právě chystají odtáhnout auto, musím vyběhnout ven v teplácích a všichni mě začnou fotit, vadí mi to. Ale pozitiva převažují nad negativy.

Playboy: Můžete zpívat, hrát, tančit. Je něco, co vás nebaví?
Sakraya: Seznam činností je dlouhý. Například mě moc nebaví fotbal. Mám několik přátel profesionálních fotbalistů a pořád si říkám, jaký mají skvělý život. Jenže kouzlo mé práce spočívá v tom, že můžu být prakticky čímkoli.

Playboy: Co vás čeká v roce 2024?
Sakraya: Bude toho hodně. Začal jsem filmem 60 minut na Netflixu. Letos mi vyjde nové album a moc se těším na turné, které pojedu v květnu na jeho podporu. A taky se zúčastním televizního pořadu Sing my Song.

Sdílejte článek
Štítky film rozhovor Interview herec Emilio Sakraya 60 minut