20. května 2024 14:29

Pastrňák je v Praze, chystá se na Kanadu: V klubu z toho radost nemají, přiznal

Nejlepší český hokejista současnosti David Pastrňák (27) je v Praze, má dobrou náladu a těší se na souboj s Kanadou, kterým česká reprezentace uzavře základní skupinu. Pastrňák přiznal, že domovský Boston nemá z jeho účasti na MS velkou radost.

Základní část NHL Boston zvládl, ale pak přišlo klasické selhání v play off. Medvědi nestačili na Floridu, Pastrňák a Pavel Zacha jsou tak volní pro MS. Boston z účasti českých hráčů na pražském šampionátu ale radost nemá. Kluci se už připojili k týmu a řeší se, jak reprezentační trenér Radim Rulík poskládá útoky.

„Samozřejmě v klubu moc radost neměli, ale chápali mě. Říkal jsem, že by pro mě bylo těžké nepřijet,“ prozradil český útočník pro iSport.cz s tím, že v NHL má za sebou spoustu těžkých zápasů a klub by byl nejraději, kdyby hráč nyní odpočíval.

S Kanadou půjde o první místo ve skupině

Trenér národního týmu Radim Rulík počítá s tím, že Pastrňák a Zacha naskočí do úterního utkání s Kanadou. Ve hře je první místo ve skupině a tím pádem přijatelný soupeř ve čtvrtfinále. Češi se v play off šampionátu zatím vyhnou Švédům, protivníkem pro čtvrtfinále bude jeden z trojice Slovensko, USA, Německo. Teoretickou šanci na postup do vyřazovací fáze turnaje má ještě Lotyšsko.

„Musíme se soustředit na přítomnost, nekoukat se daleko. Máme zápas s Kanadou, první místo v tabulce může být naše. Zůstaneme v daném momentu, nebudeme se teď koukat na čtvrtfinále. To je hloupost,“ dodal odhodlaně Pastrňák, který se na domácí šampionát hodně těší.

Podívejte se, jak se Pastrňák rval v dresu Bostonu:

Sdílejte článek
Štítky NHL David Pastrňák hokej Pavel Zacha Boston Bruins Mistrovství světa v ledním hokeji