9. července 2024 05:30

Pán Karlových Varů Jiří Bartoška: Výrazně zhubl, ale festivalové šílenství zvládl s noblesou

Jiří Bartoška dorazil na festival do Karlových Varů

Přijel mezi prvními, odjížděl jako poslední. Prezident karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška (77) náročný program zvládl s obrovskou noblesou. Znovu se tak ukázalo, že prezidentská funkce je v nejlepších rukách.

Výrazně zhubl, sešel v tváři, ale jeho oči po celou dobu filmového svátku sršely energií. Jiří Bartoška náročný program festivalového šílenství zvládl s obrovským přehledem.

„Cítím únavu, samozřejmě. Jsem stále v léčebném procesu a kolikrát jsem den začínal v devět ráno a končil v jedenáct večer,“ popsal pro deník Blesk prezident festivalu, který svádí statečný boj s rakovinou.

„Navzdory úbytku váhy se cítím dobře. Rozhodně lépe než ve stejnou dobu před rokem, kdy jsem po těžké viróze skončil v nemocnici a netušil, jestli vůbec ještě budu chodit,“ doplnila s upřímností v hlase ikona karlovarského filmového festivalu.

Po skončení kulturního svátku si Bartoška naordinoval hlavně odpočinek. Léto bude trávit ve svém domě na Andělské hoře. „Představa, že bych byl na jednom metru čtverečním s dalšími pěti tisíci lidmi někde v Chorvatsku, mě děsí. Celé léto budu odpočívat na Andělské hoře,“ dodal skvěle naladěný herec, který přiznal, že během filmového svátku ještě stíhal sledovat některé zápasy fotbalového EURA.

Sdílejte článek
Štítky Jiří Bartoška nemoc rakovina Karlovy Vary Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary