17. června 2023 11:53

Oktagon má s Vémolou další plány. Uvidíme, jak ho lidi přijmou, říká šéf Novotný

Karos Vémola a konec kariéry. Slovní spojení, které by bylo ještě před nedávnem těžko představitelné. Ale po bodové prohře s Patrikem Kinclem si český Terminátor určil jasný plán další kariéry. Ještě maximálně tři zápasy, poslední se slovenským rivalem Attilou Véghem a sbohem MMA. Promotér Oktagonu Ondřej Novotný by ale ohlášený odchod populárního bijce nebral tak vážně. „Kdybych si měl vsadit, řeknu, že se to nestane,“ říká šéf organizace.

Jedni mu fandí a obdivují ho, jiní ho nemohou vystát. Ať tak či tak, Karlos Vémola prostě umí v lidech vzbuzovat emoce a velkou měrou se zasloužil o zviditelnění MMA v Česku. Často prohlašoval, že se che stát jakýmsi „Jágrem“ svého sportu. Tedy, že bude bojovat, dokud to bude možné. Po prohře na body s Patrikem Kinclem ale změnil plány.

„Protože vždycky říkám, že zápasník potřebuje mít oheň, cíl a motivaci. Říkám to celý život a celý život se toho držím. V momentě, kdy se mi podaří obhájit titul v devadesát trojce (polotěžká divize, pozn. red.), čemuž pevně věřím, a nastoupím v odvetě s Attilou Véghem, tak… Co potom?“ ptá se sám sebe Vémola. „Když zvládnu úspěšně tenhle rok, tak pro mě už nebude nic, co bych ještě chtěl udělat nebo dokázat. Už bych tam chodil jen vyloženě pro peníze a to jsem nikdy nechtěl a nedělal. Nedokážu si představit, co by mě mohlo motivovat, abych šel znovu,“ řekl před časem CNN Prima NEWS bojovník.

Další plány pro Vémolu

A co na plány o konci kariéry populárního gladiátora říká organizace Oktagon MMA, pod níž je už čtvrtým rokem? „Na toto téma jsem s ním ještě neprohodil ani slovo, proto na to nemám nějaký zásadní názor. Ale kdybych si měl vsadit, řeknu, že se to nestane,“ myslí si Ondřej Novotný, promotér Oktagonu. „Mám pro něj připravené plány a myslím, že se mu budou líbit. Měly by v něm probudit ten oheň, aby na konci roku ještě nekončil, ale samozřejmě mi on musí říct, kdy je ten čas. Nebudu ho přemlouvat, ale předložím mu nějaké věci, které jsem vymyslel, a o nichž si myslím, že by mohly být fajn. A je na něm, jestli se mu to bude nebo nebude líbit.“

Vémola se znovu do boje vrátí už v sobotu 29. července na tradičním letním turnaji na pražské Štvanici. Byť chce ukončit kariéru, chtěl být po prohře s Kinclem co nejrychleji opět „v provozu“. „Jak ho znám, vím, že mu to pomůže, a tak mi připadá vlastně v pořádku, když je zdravý a schopný, ho tam znovu poslat. Protože je to vlastně zajímavé, že ano?“ říká o rychlém comebacku Terminátora promotér. „Jak se s tím vyrovná? Měla na něj prohra nějaký dopad? Jak ho lidi přijmou? Zatleskají mu, nebo to budou přát úplně někomu jinému? Prohraje podruhé a skončí? Nebo se se postaví zpátky na nohy? Je to spousta otázek, které nás na tom mohou nějakým způsobem zajímat. Takže ve finále, proč ne?“ dodává Novotný.

Další podobné články