21. června 2023 16:55

Nejlepší závodní hra roku? F1 2023 nechá hráče s předstihem řádit i na okruhu v Las Vegas

Chcete se prohánět po okruhu v Las Vegas v nejrychlejších autech na světě, ale nepatříte mezi hrstku vyvolených závodníků? Nový díl herní série F1 myslí i na obyčejné smrtelníky!

Jestli jste potřebovali ještě nějaký důkaz, že se Formule 1 proměnila za posledních pár let z obyčejného sportu v globální fenomén, stačí se podívat na záběry z letošního dílu herní série F1 2023, která s několikaměsíčním předstihem nabízí možnost projet se po okruhu v Las Vegas, kde se Velká cena pojede teprve v listopadu.

Las Vegas jako hlavní lákadlo

Projížďka po slavném Stripu, kde vás ze všech stran oslňují jednotlivé neonové nápisy, proháníte se kolem obřích hotelových komplexů, falešné Eiffelovky i pod pověstnými palmami, je totiž jasným důkazem, že se z Formule 1 stala především jedna obří show. Tenhle fakt pak sice může trápit některé konzervativnější kritiky, dobrou zprávou je, že samotné hře tahle evoluce nijak neublížila. Ba naopak! Závodní simulátor královny motorsportu totiž podle prvních reakcí vypadá na nejlepší díl série.

Hra od studia Codemasters vyšla na PC, PlayStationu a Xboxu 16. června a stejně jako předchozí titul i tenhle nabízí příběhový režim Breaking Point. V tom se opět chopíte postavy začínajícího jezdce a styl vyprávění znovu připomíná dokument Drive to Survive od Netflixu, jenž je do velké míry zodpovědný za zpopularizování sportu jako takového. Tentokrát je však mód o něco komplexnější, nabízí více úkolů, příběh je dynamičtější a více záleží na vašich výkonech a jednotlivých rozhodnutích. A ano, nechybějí ani tradiční hádky a pošťuchování s ostatními jezdci.

Pro milovníky aut povinnost

Co přibylo, je pak režim F1 World, který lehce připomíná FIFA Ultimate Team ve smyslu, že v něm můžete utratit obří sumu peněz, a postavit si tak vlastní auto se spoustou unikátních vylepšení. Čím více peněz utratíte, tím větší pak máte šanci vyhrát v závodech proti ostatním hráčům. Můžete to samozřejmě zkusit i bez otevírání peněženky a vsadit na pouhou trpělivost a postupné budování, smyslem je každopádně dát hráčům možnost závodit i poté, co dokončí příběh v Breaking Point nebo je unaví jezdit tradiční módy. Vedle toho pak potěší i úpravy ovládání, o něco lepší přilnavost, a celkově větší kontrola nad samotným vozem.

Další podobné články

Sdílejte článek
Štítky Formule 1 Las Vegas Netflix Xbox FIFA PlayStation Velká cena Formule 1 Codemasters F1 2023