V to, co jsme několik dnů doufali, se nestalo realitou. Po dlouhé době je před námi sice víkend, který nestrávíme v nouzovém stavu, přesto původní prohlášení politiků o tom, že se ve vnitřních prostorách může potkat deset lidí, venku pak dokonce dvojnásobek, neplatí. Proto není od věci vzpomenout na Winstona Churchilla, kterému podle jeho slov alkohol víc dal, než vzal.
1. Gimlet
Ingredience: 2 díly ginu, 1 díl Roses Lime Juice Cordial, plátek limetky, případně okurky či koktejlová třešeň.
Příprava: Koktejl, který proslavil duchovní otec drsné detektivní školy Raymond Chandler, prostřednictvím svého agenta Philla Marlowa v knize Loučení s Lennoxem připraví každý. Stačí dát ingredience do šejkru, promíchat s ledem a nalít do vychlazené sklenice na stopce.
Zdroj: profimedia.cz
Zdroj:
profimedia.cz
2. Ginsecco
Ingredience: 15 ml ginu, citronová šťáva, 100 ml proseka, maliny na ozdobu
Příprava: Věřte či ne, ale gin si s prosekem opravdu rozumí. Vložte vše do šejkru, promíchejte, nalijte do vysoké sklenice a přidejte maliny. Není od věci dát koktejl pět minut před plánovanou konzumací do mrazáku.
3. Gin Tea
Ingredience: 50 ml ginu, 60 ml vychlazeného čaje Earl Grey, citronová šťáva, čajová lžička třtinového cukru, plátek citronu, led
Příprava: Největší „komplikace“ jsou v tomto případě spojeny s uvařením a vychlazením čaje. Pak stačí vložit led do sklenice, přidat ingredience a míchat k zdárnému konci. Značka čaje je podle receptury základem úspěchu, neboť právě Earl Grey nabízí osobitou chuť.
4. Floradora
Ingredience: 50 ml ginu, 50 ml čerstvé citronové šťávy, 25 ml malinového likéru nebo džusu, 110 ml zázvorového piva, plátek citronu
Příprava: Koktejl původem z Broadwaye rovněž nepatří do kategorie komplikovaných. Stačí nalít do vysoké sklenice gin, šťávu a likér, k tomu led a zázvorové pivo. Ozdobíme plátkem citronu.
5. Corpse Reviver no. 2
Ingredience: 25 ml ginu, 25 ml Triple Seku, 25 ml citronové šťávy, 25 ml Lillet Blanku, 1 střik absintu
Příprava: Do šejkru dáme kostky ledu a vyjma absintu všechny ingredience. Po protřepání scedíme do vychlazené sklenice typu Cocktail Glass. Navrch zastříkneme absintem a krouživým pohybem jej rozprostřeme po povrchu.