Titulku zářijového vydání obsadila Natali, která od dětství miluje Pocahontas. A to byla i výzva pro náš štáb, který jí umožnil se do svého idolu vtělit na překrásném Kypru. V exkluzivním rozhovoru mluví nejen otevřeně o sexu v pozdějším věku naše nejúspěšnější modelka Pavlína Pořízková. O svém vztahu k pikantním pokrmům ve 20 otázkách vypráví modrátor nejpálivější talk show českého internetu Mr. Kubelík. V reportáži jsme byli přímými svědky, když Richard Krajčo oddává. Playboy vzpomíná na ikonického Karla Lagerfelda, radí s módou i stylem. Najdete zde i nové technologie, luxusní automobily, pravidla správného grilování a nedílnou samozřejmostí jsou i krásné ženy na odvážných snímcích...
Jaké je vlastně tajemství perfektně vedeného rodinného hotelu? Proč právě tady chutná výtečně připravené labužnické jídlo lépe než jinde? Zeptali jsme se dvou členů rodiny Egger, která tento výjimečný hotel vlastní a řídí – manažerky a sommeliérky Theresy a jejího bratra Stefana, šéfkuchaře, jehož pověst sahá daleko za hranice Zillertalu.
Playboy: Thereso, jaký je podle tebe rozdíl mezi vedením rodinného podniku, jako je hotel Theresa, a hotelem, který je součástí velkého řetězce?Theresa: Hotelový řetězec bych připodobnila k mohutnému parníku, zatímco náš malý rodinný podnik je spíše rychlý motorový člun. Můžeme podle potřeby a vnějších okolností pružně měnit směr i rychlost, čili nasměrování hotelu včetně všech detailů – a to všechno v průběhu několika minut. Jsme naprosto flexibilní.
Playboy: Připravujete členy vaší rodiny na práci v hotelovém podnikání už ve chvíli, kdy se rozhodují, jaké vzdělání si vyberou?Theresa: Pokud si to děti přejí, necháváme je vzdělávat se a otrkávat u nás v hotelu. Pokud chtějí dělat něco jiného (jako například náš bratr Alban), je pouze na nich, kterým směrem se vydají.
Rodina Egger
Zdroj: Hotel Theresa
Rodina Egger
Zdroj:
Hotel Theresa
Playboy: Stefane, tebe musím nejdříve představit. Šéfkuchař, bývalý maratonský běžec, diplomovaný odborník na výživu a tělesnou vitalitu, horský vůdce, fitness trenér, myslivec. Připravuješ jídelníčky plné fantazie pro nás, nepolepšitelné labužníky.Stefan: V němčině existuje takové rčení, že když někdo dělá příliš mnoho věcí, nedělá nic pořádně. V mém případě si to ale všechno nějak krásně sedlo. Když rád sportujete, naučíte se cítit svoje tělo a víte přesně, co zdravé tělo potřebuje. Když rád vaříte, víte, co a proč chutná opravdu dobře. Když milujete přírodu, víte, jak respektovat zvířata i rostliny.
Playboy: Ty sám působíš jako velmi asketický typ. Myslíš si, že skvělé jídlo musí být nevyhnutně nezdravé? Jak to děláš, že tvoje kulinářské kreace jsou zároveň zdravé a nesmírně chutné?Stefan: Když někdo pořád jí nezdravé jídlo (tuky, cukry, glutamáty), není zvyklý na něco zdravého, možná mu zdravé jídlo ani nechutná. Ale naše tělo je velmi přizpůsobivé, je schopné se změnit a naučit se mít rádo i zdravé jídlo. Zdravé jídlo přece může chutnat skvěle a je úžasné!
Stefan Egger, jinak ultramaratonský běžec, je tvůrcem věhlasné kuchyně hotelu Theresa. Je to do značné míry i jeho koncept propojení zdravé výživy z bioproduktů s pohybem na horském vzduchu, který přivádí mnoho hostů právě do hotelu Theresa.
Zdroj: Hotel Theresa
Stefan Egger, jinak ultramaratonský běžec, je tvůrcem věhlasné kuchyně hotelu Theresa. Je to do značné míry i jeho koncept propojení zdravé výživy z bioproduktů s pohybem na horském vzduchu, který přivádí mnoho hostů právě do hotelu Theresa.
Zdroj:
Hotel Theresa
Playboy: Vím, že zásadně preferuješ místní dodavatele a lokální suroviny. Funguje to tak dobře, že bychom to měli častěji využívat i u nás v České republice?Stefan: Kdybychom všichni na celém světě pracovali s místními surovinami, ušetřili bychom neuvěřitelné množství kilometrů kamionových přesunů! Dovážíme krmivo pro dobytek z Brazílie, namísto abychom využívali naši vlastní trávu z Evropy. Kamiony a lodě vozí krevety ze severní Evropy do Marrákeše, tam se loupou a čistí, a potom se dovezou zpět jako evropský výrobek. Brambory ze severu cestují po silnici na jih, tam se loupou, protože je to tam levnější, a frčí zpět, kde jsou balené. To jsou jen tři flagrantní příklady, proč používáme výhradně produkty z našeho regionu.
Playboy: Teď zpátky k tobě, Thereso. Čím to je, že máte tak věrnou klientelu? Potkáváme tady dost známých lidí, i z České republiky, kteří se k vám do hotelu rádi vracejí... Třeba chlapci z golfového klubu Beroun...Theresa: Naši klienti se musí cítit jako součást naší rodiny. Do všeho, co děláme, dáváme celé srdce, a oni to velmi dobře vycítí.
Theresa Egger mladší je sportovní trenérka a znalkyně vína – sommeliérka. Poradí při výběru vína k večeři, ale i při volbě pohybových aktivit. Prosazuje koncepci, která je nám sympatická – kombinaci výborných jídel a kvalitního pití s dostatkem pohybu.
Zdroj: Hotel Theresa
Theresa Egger mladší je sportovní trenérka a znalkyně vína – sommeliérka. Poradí při výběru vína k večeři, ale i při volbě pohybových aktivit. Prosazuje koncepci, která je nám sympatická – kombinaci výborných jídel a kvalitního pití s dostatkem pohybu.
Zdroj:
Hotel Theresa
Playboy: Ty jsi excelentní sommeliérka. Myslíš si, že je těžší anebo lehčí být sommeliérem v Rakousku, než například ve Francii?Theresa: Těžší anebo lehčí, to nevím. V dnešní době není nic lehké. Ale já chci být tady v Rakousku, jsem velká patriotka! Ale jsem šťastná, že naši dobří klienti dobrá vína rozeznají a uvědomují si i kvalitu skvělých rakouských vín. Mám svoji práci velmi ráda, a proto pro mě není na prvním místě původ vína (i když někde hluboko uvnitř stejně preferuji rakouská vína). Nejdůležitější je pochopit naše hosty a doporučit jim to správné víno.
Playboy: A teď otázka na vás oba. Litovali jste někdy, že jste zůstali v rodinném hotelovém podnikání?Nikdy! Máme rádi tuto práci, rádi pracujeme s lidmi – jak s klienty, tak se zaměstnanci. Největší odměnou je to, že jsou hosté spokojeni!
Playboy: Je to asi velká odpovědnost…Ano, je to nesmírná odpovědnost vůči našim zaměstnancům, našim hostům, našim předkům, našim dětem.
Playboy: Chcete, aby vaše vlastní děti pokračovaly v rodinném podnikání, tak, jako jste to udělali vy dva?Pokud budou chtít… Náš bratr Alban se rozhodl už ve čtrnácti, že takhle tvrdě se mu po zbytek života pracovat nechce. Teď má svoji vlastní úspěšnou firmu – a představ si, pracuje ještě víc než my.
Playboy: Jaký vzkaz pošlete čtenářům Playboye? Vím, že českých hostů k vám jezdí nemálo. Tak jim řekněte, proč je pro ně hotel Theresa tou nejlepší destinací (o čemž jsem také přesvědčen!).Žádný jiný hotel nenabízí tak unikátní kombinaci velkého wellness prostoru, bazénů, individuálního přístupu k hostům, tak skvělou kuchyni, nádhernou, klidnou zahradu s fantastickým výhledem, takovou celkovou kvalitu – a to vše POUZE PRO 130 HOSTŮ! Ostatní hotely s podobným zázemím ubytovávají nejméně 500 hostů. Takže klid, pohoda, luxus, soukromí a relaxace. Přijeďte a uvidíte!