Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět
Co hledáte?
Smazat
Reklama
Těžká rána opilcova
Autor: profimedia.cz Těžká rána opilcova
Lifestyle

Kterak zvládnout těžká rána opilcova...

Vydáno: 20.12.2018
Konec každého roku se tradičně nese ve znamení oslav, přičemž ty jsou spojeny s konzumací alkoholu. A jak všichni víme, kocovina je svinstvo. Proto jsme si dovolili nabídnout několik prověřených receptů, jak minimalizovat účinky metly lidstva.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Bleskový toast

Situace: Je 18 hodin, po práci jste si dal s kolegy jedno dvě rychlá piva. Za hodinku začíná firemní večírek se zajímavými objekty.

Ingredience: Spása přichází v podobě jednoduchého toastu, k jehož přípravě stačí dva plátky toastového chleba, tři lžíce bešamelové omáčky, stejný počet šunky a asi 100 gramů strouhaného čedaru.

Příprava: Chléb nejdřív zlehka opečte, potřete omáčkou, přidejte šunku a sýr. Položte do trouby a nechte asi 8 minut zapéct při teplotě 200 °C. Mezitím si dejte sklenici freshe a pár plátků šunky. Získáte energii a nastartujete metabolismus. Navíc kvalitní protein v podobě šunky zmírní případný ranní bolehlav.

Kuře na kokakole

Situace: Tušíte, že se původně klidné posezení zvrhne v solidní pitku. Na posilující spánek nebude moc času, přesto musíte ráno fungovat, neboť pohroma v podobě příjezdu rodičů partnerky se blíží… Proto není od věci připravit si na čas návratu krmi, kterou jen vrazíte do trouby.

Ingredience: V tomto případě stačí jakékoli kuřecí maso. K tomu plechovka koly, sójová omáčka, směs koření (dvě lžíce), čtyři rozmačkané stroužky česneku, jedna nahrubo nasekaná cibule.

Příprava: Předehřejte troubu na 200 °C, kuřecí kousky dejte do pečicí mísy a pokapejte kolou. Nápoj totiž obsahuje fruktózu, která podle Americké zdravotnické asociace snižuje hladinu alkoholu až o 43 % a podstatně omezuje kocovinu. Přidejte zbytek ingrediencí, kuřecí kousky zalijte kolou a zakryjte alobalem. Pečte asi 35 minut, doporučuje se při tom neusnout. Pak chutný pokrm před ulehnutím snězte. Maso obsahuje tryptofan, proteinogenní kyselinu podporující kvalitní spánek.

Pořádná porce kuřete na kokakole sníží hladinu alkoholu a podpoří kvalitní spánek.
Autor: unsophisticook Pořádná porce kuřete na kokakole sníží hladinu alkoholu a podpoří kvalitní spánek.

Jehněčí kebab

Situace: Víte, že na party, na kterou se právě chystáte, to bude husté. Ale opravdu husté. Proto je potřeba vsadit na jídlo z kategorie preventivních. Pokud se vám zdát být jehněčí hodně odvážnou variantou, jedná se o nejlepší maso k potlačení žaludečních problémů vedoucích k zvracení. Obsahuje aminokyseliny pomáhající v boji s acetaldehydem, který v těle vzniká při metabolizování etanolu.

Ingredience: V první řadě musíte sehnat půl kila mletého jehněčího. Dál pak směs koření (paprika, chilli, oregano), lžíci mátové omáčky, bílý jogurt, pita chléb, jeden salát.

Příprava: Přidejte koření do mletého masa a vytvarujte do podoby placky. Pak z každé strany pět minut opékejte, případně grilujte. Natrhejte salát, promíchejte s mátovou omáčkou a jogurtem. Podle vědců z univerzity v Marylandu mátová omáčka reguluje žaludeční kyseliny a předchází hodně blízkému seznámení obličeje s toaletou. Maso a salát nacpěte do pita chlebu.

Sendvič pro otrlé

Situace: Nějak, ani netušíte jak, jste dorazil domů a víte, že situace je opravdu, ale opravdu kritická…

Ingredience: Hodně nasolené hovězí, nejlépe dvě stogramové konzervy pastrami. Pak už je to jednoduché – čtyři krajíce chleba, dvě lžíce tatarské omáčky a čtyři nakrájené kyselé okurky.

Příprava: Namažte na chleba tatarskou omáčku. Přitom nešetřete, tatarka totiž obsahuje tuk, který játrům pomáhá zpracovávat alkohol. Přidejte maso a okurky a shora přidejte další krajíc chleba. Zní to jednoduše, leč účinek se zcela jistě dostaví. Vždyť okurky rehydrují o 40 % rychleji než voda. Chleba pak brání vzbouřeným žaludečním kyselinám v jejich cestě do jícnu.

Související témata: alkohol , kocovina , zdraví , gurmet , jídlo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama