
Vyhledávání

Vaječná omeleta
Proteiny představují základ pro stavbu imunitního systému a jeho následného udržení v chodu. Kromě toho vajíčka obsahuji cystein a taurin. V prvním případě se jedná o neesenciální aminokyselinu vyskytující se v přírodě, schopnou zbavit tělo acetaldehydu, který vzniká oxidací etanolu a je hlavním původcem kocoviny. Aminokyselina taurin zvaná též „zázračná molekula“ pomáhá jaterním buňkám efektivněji pracovat a posiluje schopnost jater eliminovat z těla škodlivé toxiny. Žloutky jsou pak zdrojem cholinu, který má pozitivní vliv na krátkodobou a dlouhodobou paměť.
Těstoviny
V tomto případě se doporučuje oblíbený pokrm bez smetanové omáčky, správnou volbou není za standardních podmínek jinak vhodná kombinace s vínem. Jeden gram sacharidů na sebe váže trojnásobek vody. Vzhledem k faktu, že alkoholová kocovina je mimo jiné spojena s dehydratací organismu, neboť vzhledem k působení alkoholu nejsou ledviny zpraveny o nutnost šetřit vodou, kterou proto posílají rovnou do močového měchýře, působí konzumace těstovin na tělo v kocovinovém stavu velmi blahodárně. Navíc sacharidy zvyšují hladinu serotoninu neboli hormonu dobré nálady, které není nikdy dost.
Cereálie
V tomto případě je radno vynechat jinak běžné mléko, které umí pořádně „rozhoupat“ žaludek. Jinak jsou ovšem cereálie zdrojem vitaminu B, který při konzumaci alkoholu rychle ubývá, což může v konečné fázi vyústit v poruchu metabolismu, případně k vzniku Wernickeho-Korsakovova syndromu, který postihuje paměť, pozornost, myšlení, motorické funkce a centrální nervovou soustavu.
Libové maso
Výběr je vcelku bohatý – šunka, drůbež, telecí. V případě telecího opracování se doporučuje pára a vaření. Cenný zdroj bílkovin, které podporují fungování organismu. Jako ideální se jeví kombinace šunky s omeletou. Pokud se rozhodneme pro rybu, nejlepší volbou je losos, neboť se jedná o nevyčerpatelný zdroj omega-3 mastných kyselin. Klidně poslouží i konzerva.
Quinoa
Superpotravina obsahující bílkoviny, vlákninu i mikroživiny, jako hořčík a draslík nezbytné pro minimalizaci nerovnováhy elektrolytů po konzumaci alkoholu. K tomu nutno přičíst antioxidanty chránící organismus před volnými radikály.