Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět
Co hledáte?
Smazat
Reklama
Daiquri
Daiquri Autor: profimedia.cz
Lifestyle

Když se řekne daiquiri...

Vydáno: 14.02.2019
Jak jsem psal v souvislosti s autosalonem v Detroitu, kombinace nové generace Toyoty Supra a motoru BMW mi zrovna neladí, ale budiž. Ovšem v okamžiku, kdy někdo zmíní banánové či jahodové daiquirí, se mi zrychlí vzteky tepová frekvence.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Nikdo mi totiž nevymluví, že stejně jako v opravdové gastronomii, měly by i v případě koktejlů existovat posvátné recepty. Daiquirí, které jsem měl možnost konzumovat v havanském baru La Floridita, je z bílého rumu, limetové šťávy a cukru, případně cukrového sirupu. Pravda, nejslavnější návštěvník baru, spisovatel a dobrodruh Ernest Hemingway, popíjel v prostorách podniku rovněž vlastní verzi, ve které víc rumu nahradilo cukr, další ingredience tvořila grepová šťáva s likérem Maraschino, ale v jeho případě jsem ochoten udělat výjimku potvrzující pravidlo.

Daiquirí, podle serveru vinepair. com čtvrtý nejoblíbenější koktejl světa, byl v USA poprvé představen v roce 1906, stalo se tak v námořním a armádním klubu ve Washingtonu. V roce 1948 barman David Embury v knize The Art of Mixing Drinks zařadil daiquirí vedle koktejlů Martini, Manhattan, Jack Rose, Old Fashioned a Sidecar do slavné koktejlové šestky.  

(Článek Daiquirí, koktejl s mlhavým životopisem, čtěte v březnovém čísle Playboye)
Související témata: Playboy 03/19 , koktejl , alkohol
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama