23. dubna 2022 14:20

Živel výtvarného umění

Po až nekonečné době nuceného útlumu přichází v současnosti přímo věk renesance kulturních a uměleckých akcí. Jednou z takových, které by byla škoda přehlédnout, je vernisáž výstavy obrazů malířky Šárky Vildové.

Výstava Živel představuje řadu dvanácti nových obrazů, které budou volně k prodeji. Hlavní myšlenkou výstavy je abstraktní vyobrazení přírodních živlů voda, oheň, země a vzduch. Autorka výstavy cílí na temperament každého jednotlivce a probouzí v nich jejich niterné touhy. Jedná se o soubor obrazů s rozmanitou barevnou škálou a výraznou reliéfní strukturou. K vidění bude akrylová malba na plátně v kombinaci s různorodými technikami. Autorčina experimentální tvorba vychází zejména z abstraktního expresionismu, kdy klade velký důraz na detail, a proto se můžete těšit na neotřelost, živost a jedinečnost obrazů. Výstava je zhruba po 3 letech první možností vidět a přímo na místě koupit obraz této autorky, jejíž tvorba vzniká obvykle na zakázku a je vyprodána do roku 2026. Prodej originálních děl bude probíhat také v digitální formě NFT.

Šárka Vildová je česká malířka původem z jihočeského Tábora. V současnosti tvoří jako jediná umělkyně pod značkou Vild Art, kterou vybudovala společně se svým manželem Martinem Vildem. Vild Art se zaměřuje na ryze abstraktní volnou tvorbu a privátní umění. Více než 200 kusů děl je v současné době v soukromých sbírkách. Každoročně věnují výtěžek z aukčně prodaných obrazů na charitativní účely.

Vernisáž výstavy Živel proběhne 5. května v galerii klubu Rock café, Národní 20, Praha od 18 hodin. Vstup je zdarma. Výstava potrvá do 6. června.