28. listopadu 2018 14:46

Škola základ života

Jak pravil Albert Einstein, jeden z nejuznávanějších vědců historie: „Učení má být takové, aby žáci to, co se jim předkládá, chápali jako cenný dar, a ne jako cosi povinného, co jim má zkazit dobrou náladu.“ V případě správné učitelky to může fungovat.

  1. Cameron Diaz | USA, 1972 Elizabeth Halsey, učitelku z filmu Zkažená úča (2011), nemiluje pouze chabé procento těch, kteří chodí do školy s představou, že se snad něco naučí. Atraktivní učitelka se chová, diplomaticky řečeno, hodně nekonvenčně. První školní den je jí doslova „u prdele“, občas pomůže nelegální droga. To vše s cílem sbalit za každou cenu boháče.
  2. Jennifer Lopez | USA, 1969 Mladému studentovi Noahu Sandbornovi (Ryan Guzman) se ve snímku Kluk od vedle (2015) splní pro mnohé z nás nesplnitelný sen, když sbalí učitelku Claire Peterson. Vnadná kantorka právě řeší nesnadnou životní situaci po rozvodu a mladé, sedmnáctileté maso představuje vítaný únik před realitou. Paní učitelka však hodně brzo ztratí strategickou iniciativu a kontrolu nad vztahem.
  3. Jessica Alba | USA, 1981 Od dětství výborná matematička Mona Gray, hlavní hrdinka snímku Neviditelný symbol (2010), má nejdřív velké trable s duševně nemocným otcem, pak se do značné míry proti své vůli stává učitelkou matematiky na základní škole. Proti původním předpokladům projeví nečekaný pedagogický talent, objektem jejího zájmu se stane především studentka, jejíž matka bojuje s rakovinou. Nakonec přijde happy end.
  4. Ari Graynor | USA, 1983 Zkažená úča, tentokrát v seriálové podobě z roku 2014. Přestože se v tomto případě dílo příliš nevydařilo, seriál byl po pěti dílech zastaven kvůli nízké sledovanosti, dalších zbylých osm dílů přišlo na řadu v létě, je Meredith Davis takřka úžasná.
  5. Aisha Tyler | USA, 1980 Nebezpečně půvabná profesorka Charlie Wheeler se objevila v desáté řadě seriálu Přátelé (2003) jako partnerka Rosse. Nakonec to sice nedopadlo, ale debata dvou profesorů Rosse a Charlie s ne až tak moc vnímavou Rachel dokonale pobavila.
  6. Zooey Deschanel | USA, 1980 Konvencím vzpírající se učitelka hudební výchovy Jess Day je hlavní hrdinkou televizního seriálu Nová holka (2011). Po rozpadu partnerského vztahu ji nenapadne nic lepšího, než se s nejlepší kámoškou nastěhovat, pochopitelně v plné počestnosti, ke třem svobodným hochům. Na bezpočet bizarních situací je tak zaděláno.
  7. Christina Hendricks | USA, 1975 Přestože v hojně oceňovaném snímku Oddělen (2011) exceluje v roli hlavního hrdiny, učitele nezvladatelných žáků, především Adrien Brody, půvabná rusovláska se rozhodně neztratila.
  8. Alyson Hannigan | USA, 1974 Učitelka z mateřské školy Lily Aldrin je jednou z hlavních hvězd povedeného seriálu Jak jsem poznal vaši matku (2005–2014). Občas si dá jointa a je nejspíš bisexuální, ale komu by to v dnešní době vadilo. Hlavně, že je s ní kopec srandy.
  9. Michelle Pfeiffer | USA, 1958 Jedna z nejvíc sexy hereček jako učitelka Louanne Johnson v povedeném snímku Nebezpečné myšlenky (1995). Docela naivní mladou dámu čeká střet se středoškolskou realitou v podobě drog a násilí. Nakonec to samozřejmě dá. Ani se tomu nedivím, v jejích hodinách bych taky nevyrušoval.
Sdílejte článek
Štítky film škola USA Jennifer Lopezová Škola základ života Cameron Diazová Jessica Alba hitparáda Zkažená úča Ryan Guzman Ari Graynor Meredith Davis Aisha Tyler