14. června 2019 10:58

Rock je věčný a nezničitelný...

Tvrdí to muž slavného muzikantského jména Petr Novák z agentury Live Nation. Řeč je pak o sletu rockových gigantů, zatímco v pondělí budou o předem zaručenou přízeň publika bojovat Def Leppard a Whitesnake, ve středu se dostane na velikány Kiss a ZZ Top.

Playboy: Během tří dnů čeká Prahu dosud nevídaný anglo-americký souboj rockových titánů. Jaký je, co se prodeje vstupenek týče, zatím průběžný stav? Novák: Průběžný stav je vcelku uspokojivý – na obě akce čekáme plno – samozřejmě že na Prague Rocks o něco víc (úsměv). Vstupenky jsou však na oba koncerty stále k dispozici.

Playboy: Ve všech čtyřech případech se jedná o legendy. Máte informace o tom, jak velké procento fanoušků si koupilo lístky na oba koncerty? Novák: Bohužel nemůžeme sdělovat informace o našich fanoušcích nebo jejich věku, nicméně mohu prozradit, že se potvrzuje, že fanoušci rocku, hard rocku a heavy metalu patří k těm nejvěrnějším.

Playboy: Ve všech případech se jedná o bandy, které hrají několik desetiletí. Odpovídá tomu i složení publika, nebo na koncerty chodí několik generací? Novák: Rock je věčný, nezničitelný, oslovuje snad každou generaci. U Kiss navíc hraje velkou roli i fakt, že jedou své poslední turné a že do Prahy s nimi dorazí i legendární ZZ Top. A opět to potvrzuje moji teorii z předešlé otázky, že fanoušci hard 'n' heavy si nenechají ujít žádnou zásadní akci. Zvlášť když se Kiss a ZZ Top představí na společném koncertě jenom v Praze, což je světový unikát.

Playboy: Def Leppard + Whitesnake, stejně jako ZZ Top a Kiss, jedou odlišná turné. V Praze budou koncertovat, protože Česko nelze dost dobře objet? Novák: Česká republika je už delší dobu zařazovaná na seznam všech důležitých turné a koncerty všech čtyř kapel jsme v minulosti pořádali několikrát. A to ke spokojenosti fanoušků i kapel samotných, což nám také malinko usnadňuje situaci. Obě kapely tu mají početnou fanouškovskou základnu a navíc dědeček Paula Stanleyho byl původem Čech (úsměv).

Playboy: Odkud kapely přijedou, jakým směrem po koncertu vyrazí? Novák: Kiss k nám dorazí z Krakova a pokračují do Francie. ZZ Top pak z Hamburku a pak také míří do Francie. Def Leppard a Whitesnake čeká před Prahou jen víkendové vystoupení v UK a od nás se odeberou do Milána.

Playboy: Jak početný tým se bude na obou koncertech podílet? Novák: Nemůžeme srovnávat open air koncert a koncert v aréně, proto bych zmínil ten větší, kterým je bezpochyby Prague Rocks. Na jeho přípravách se bude podílet až 200 lidí z našeho i zahraničního týmu. Práce začínají tento týden.

Playboy: Mají managementy kapel speciální požadavky? Novák: Managementy mají nejrůznější požadavky, nejsou to nějaké nesmyslné věci, spíš se snaží svým svěřencům-kapelám zajistit co nejlepší podmínky. Největší důraz pak kladou na produkci jako takovou. Přece jen se u všech kapel dá očekávat, že svým fanouškům nabídnou show se vším všudy, tedy i s velkoplošnými projekcemi, pyrotechnikou a tak podobně. V případě Kiss můžu prozradit, že se fanoušci můžou těšit nejenom na zmíněnou pyrotechniku, ale i na nejrůznější pohyblivé součásti scény, a jak všichni vědí, občas dojde i na létání. Celý tenhle „cirkus“ k nám přijede v 32 kamionech.

Playboy: Jakým způsobem probíhá komunikace mezi pořadatelem a managementem? Novák: Bohužel nejsem účastníkem těchto jednání, alespoň v začátcích ne, ale nám usnadňuje celou situaci fakt, že jsme součástí největší světové promotérské společnosti a v ČR a na Slovensku pořádáme akce víc než 25 let. Def Leppard se u nás zastavili naposledy v roce 2015, kdy koncertovali v Praze a Ostravě, Kiss v roce 2017 nadchli fanoušky v Brně, kde se také představili pod širým nebem.

Playboy: Platí pravidlo, že čím je kapela na vyšší úrovni, tím jsou snazší jednání s managementem? Novák: Bohužel neplatí (úsměv).