26. září 2018 17:32

Quentin Tarantino natáčel v losangeleském Playboy Mansion

Jednou z nejočekávanějších filmových premiér příštího roku je nový počin Quentina Tarantina Once Upon A Time in Hollywood, popisující hrůzostrašný příběh Charlese Mansona a jeho vraždící tlupy. Šéf „Manson Family“ se premiéry nedočkal, zemřel loni v listopadu v kalifornské věznici Corcoran.

Film, nad jehož scénářem strávil Quentin Tarantino podle vlastních slov pět let, má být uveden do kin v létě příštího roku. Tedy u příležitosti padesátého výročí vražd, které otřásly nejen Hollywoodem. Nejznámější obětí Mansona a jeho věrných byla manželka slavného filmového režiséra Romana Polanského, herečka Sharon Tate, nacházející se ve vysokém stupni těhotenství. Jak však Tarantino oznámil, film nebude zaměřen na tuto kauzu, ale všeobecně na dění bouřlivého roku 1969.

Hvězdná sestava

Quentin Tarantino dal tradičně dohromady hvězdnou hereckou sestavu. V hlavních rolích se představí Leonardo DiCaprio a Brad Pitt, se kterými režisér v minulosti pracoval na úspěšných snímcích Nespoutaný Django (2013) a Hanebný pancharti (2009). Chybět nebude ani osvědčený Tim Roth (Gauneři, 1992). Nesmíme zapomenout ani Kurta Russela, pomyslnou třešničkou na dortu je Al Pacino. Jak se nechal režisér a scenárista v jedné osobě slyšet v rozhovoru pro businessinsider.com, je hereckým obsazením nadšen. Leonardo DiCaprio pak neskrýval spokojenost se scénářem.

Natáčelo se rovněž v losangeleském Playboy Mansion, ve kterém prožil značnou část svého života zakladatel a majitel Playboye Hugh Hefner. Dům z roku 1927 koupil velký Hef v roce 1971 za 1,1 milionu dolarů. Za další tři roky se do rezidence poblíž Beverly Hills o devětadvaceti pokojích s hernou, tenisovými kurty, bazénem a ptačí voliérou nastěhoval. V srpnu 2016 Hefner dům prodal za 100 milionů dolarů. Novým majitelem se stal syn realitního magnáta Daren Metropoulos, který garantoval zakladateli Playboye pobyt v rezidenci až do konce jeho života. Dohoda byla dodržena.

Tajemství zůstane zachováno

Vzhledem k tomu, že Hugha Hefnera a Quentina Tarantina spojovalo dlouholeté přátelství, není podle The Hollywood Report natáčení v prostorách Playboy Mansion (v minulosti se v Hefnerově sídle točily filmy Policajt z Beverly Hills II, Charlieho andílci či klip kapely Nickelback) zas až tak velkým překvapením. Jak ovšem dodává stejný list, v Playboy Mansion se natáčelo poprvé od smrti největšího playboye planety v září loňského roku. „Když mě Quentin kontaktoval, vzal jsem si pár dnů na rozmyšlenou. Jeho vize mě zaujala, bez problémů jsme se dohodli,“ prozradil nový majitel v rozhovoru pro The Hollywood Report. „Navíc je to v příhodné době, dům prošel rekonstrukcí a vypadá opět impozantně.“

Přestože není známo, čeho se budou scény natočené v Playboy Mansion týkat, je pravděpodobné, že tajemství „Elvis Suite“ zůstane zachováno. Přesněji řečeno, fanoušci krále rokenrolu budou moci nadále dumat nad tím, co měl Hugh Hefner na mysli, když v roce 2007 v televizi prozradil, že Elvis v tomto pokoji pobýval a doprovod čítal víc dam, než je prstů na jedné ruce…