19. srpna 2020 23:30

Nejlépe placení herci světa: Netflix tvrdí muziku

Zatímco například herečka a hvězda českého vydání Playboye Bára Mottlová řešila finanční výpadek příjmů způsobený covidem-19 za kasou samoobsluhy, někteří Bářini zahraniční kolegové užívali během karantény peněz a klidu.

Při pohledu na tradiční žebříček magazínu Forbes mapující výdělky herců za posledních dvanáct měsíců, je nutno říci, že kromě talentu a píle vděčí nejštědřeji honorované hvězdy stříbrného plátna a televizní obrazovky za svůj vysoký životní standard společnosti Netflix. Americký placený poskytovatel filmů online působící v bezmála 200 zemích celého světa se totiž v posledním roce podílel na jejich příjmech 20 procenty.

  1. Dwayne Johnson 1972, 87,7 milionu USD Podle některých možný nástupce Arnolda Schwarzeneggera je důkazem toho, že k velkému balíku peněz dnes není zapotřebí účasti ve filmech, které se zapíšou do dějin světové kinematografie. Rovných 23 milionů dolarů inkasoval za akční snímek Red Notice, ve kterém nahání coby agent Interpolu nejhledanějšího zloděje umění.
  2. Ryan Reynolds 1976, 71,5 milionu USD Ve snímku Red Notice si zahrál i druhý nejlépe placený herec. Kanaďan, dnes skoro stejně slavný jako nejlepší hokejista všech dob, krajan Wayne Gretzky, sice nedokončil vysokou školu, absence diplomu mu však nebrání zářit ve snímcích Hele, kámo, kdo tu vaří, či X-Men Origins: Wolverine a Deadpool. V poslední době bodoval Ryan nejvíc snímkem 6 underground: Tajné operace. Ve filmu hraje boháče předstírajícího vlastní smrt, který dá dohromady tým odvážných mužů s cílem fyzické likvidace lidská práva porušujícího diktátora.
  3. Mark Wahlberg 1971, 58 milionů USD Podle Forbesu byl film Spravedlnost podle Spensera, o policistovi, který se po návratu z vězení pustil místo původně plánovaného řízení náklaďáků v Bostonu do řešení morbidní vraždy, třetím nejziskovějším projektem Netflixu. Bankovní konto Marka Wahlberga pak nabobtnalo rovněž díky jeho dokumentům McMillions a Wahl Street, obojí z produkce HBO.
  4. Ben Affleck 1967, 55 milionů USD Držitel Oscara a zároveň několika Zlatých malin pro nejhoršího herce vylepšil stav svých financí především díky letošnímu snímku Cesta zpátky. Příběh o talentovaném basketbalistovi, jehož kariéru i manželství zničí démon alkohol, přesto se snaží vrátit zpět jako trenér týmu rodné školy, se docela povedl. Slušně vydělal i erotický thriller Hluboká voda.
  5. Vin Diesel 1967, 54 milionů USD Stejný případ jako Dwayne Johnson, akorát za trochu méně peněz. Přesto si svalovec nemá na co stěžovat, i když premiéra devátého pokračování série Rychle a zběsile byla v důsledku běsnění koronaviru odsunuta na příští rok.
  6. Akshay Kumar 1967, 48,5 milionu USD Opravdu velké peníze nedělají herci jen v Hollywoodu, stačí se podívat na příjmy indické megastar první kategorie. Akshay vládne Bollywodu a je nejvlivnějším mužem tamního filmového průmyslu, který oslovuje miliardový trh.
  7. Lin-Manuel Miranda 1980, 45,5 milionu USD České veřejnosti nepříliš známý americký všeumělec (hudební skladatel, textař, dramatik, zpěvák, herec) vydělal velké peníze rapovým muzikálem Hamilton (2015). Letos v dubnu totiž práva na promítání záznamu příběhu o životě jednoho z otců zakladatelů koupila za neskutečných 75 milionů dolarů společnost Disney. Podle serveru Deadline se jedná o nejvyšší částku, jakou kdy zaplatilo hollywoodské studio cizí společnosti za práva na už hotový film.
  8. Will Smith 1968, 44,5 milionu USD Charizmatický Will představuje jednu z hollywoodských jistot, velmi slušné peníze vydělal prostřednictvím sociálních sítí. V žebříčku deseti nejbohatších herců se objeví nejspíš i za rok, stane se tak díky snímku King Richard. V něm jeden z mužů v černém hraje otce slavných tenistek Sereny a Venus Williamsových.
  9. Adam Sandler 1966, 41 milionů USD Ačkoli herec atakuje hranici 30 Zlatých malin, je aktuálně největší hvězdou Netflixu. Naposled předvedl své umění v únoru ve snímku Drahokam, ve kterém hraje takřka zkrachovalého klenotníka s „pitomým“ ksichtem, který se místo prodeje šperků věnuje s malým úspěchem sázkám. Problémy má vyřešit s pomocí opravdového hvězdného basketbalisty Kevina Garneta vzácný černý africký opál.
  10. Jackie Chan 1954, 40 milionů dolarů Kromě filmů vynáší akčnímu hrdinovi velmi slušně restaurace Jackie’s Kitchen, oděvní řada Jackie Chan Collection a sportovní zařízení Jackie Chan California Fitcenter. Nesmíme zapomenout ani na počítačové hry a animovaný seriál Jackie Chan Adventures.