4. května 2020 22:08

Něco málo o Harrym Stylesovi

Rubrika Fenomén je v květnovém čísle Playboye věnována šestadvacetiletému Angličanovi, dnes bývalé tváří kapely One Direction, která v první polovině desetiletí ovládla kategorii chlapeckých skupin. Vzhledem k omezenému prostoru tištěné verze něco málo doplňujících informací.

HUDBA: Vzory Harryho Stylese jsou Elvis Presley, Beatles, Coldplay, v mládí poslouchal rovněž Fleetwood Mac a Norah Jones. V roce 2015 prohlásil v rozhovoru pro Entertainment Weekly, že jeho múzou je zpěvačka Shania Twain. Co se skladeb týče, Harryho srdce bije pro Free Falling (John Mayer), Shine On You Crazy Diamond (Pink Floyd) a Lego House (Ed Sheeran). S posledně jmenovaným mají shodná tetování.

MÓDA: Harry Styles je spojován především se značkou Gucci. Svůj vyloženě pozitivní vztah k luxusnímu italské brandu projevil v posledních letech několika akcemi, kterých se účastnil ve společnosti kreativního ředitele značky Alessandra Michela.

NEDOSTATKY: Mluví ze spánku, trpí sennou rýmou. A nerad čte, což se poněkud tluče s jeho původní ambicí studovat práva.

OBAVY: Přestože ho v deseti letech napadla koza, nemá s tímto domácím zvířetem problém. Podstatně horší je to s plazy, Harry totiž trpí ofidiofobií neboli abnormálním strachem z hadů. Pohled na hady, byť jen v televizi, v něm vyvolává pocit úzkosti a strachu. Dále nesnáší majonézu, do konzumace červené řepy by šel jen v případě krajní nouze. Totéž platí pro olivy.

PENÍZE: Podle rok starého Sunday Times Rich List disponuje majetkem v hodnotě 75 milionů dolarů. Na hocha, který začínal s hodinovou mzdou šesti liber v pekárně v Holmes Chapel, hodně slušné úspory. Mimochodem, jak prozradil jeho bývalý šéf Simon Wakefield v rozhovoru pro Daily Mirror, ještě nikdy neměl tak pracovitého a bezproblémového zaměstnance.

PŘÁTELÉ: V první řadě americká zpěvačka a skladatelka Stevie Nicks (1948), známá především z působení v kapele Fleetwood Mac. Do kategorie úspěšných spadají i její sólová alba. „Když jsem poznala Harryho, řekla jsem si, že mi Bůh seslal syna, kterého jsem nikdy neměla. Takže jsem ho svým způsobem adoptovala,“ konstatovala zpěvačka v roce 2019 v rozhovoru pro Rolling Stone. Harry vrátil kompliment ještě v březnu téhož roku u příležitosti uvedení Stevie Nicks jako sólové umělkyně do Rokenrolové síně slávy. „Je jako člen rodiny, na kterého se lze vždy spolehnout. Je inspirací pro všechny umělce,“ pravil tehdy.

RODINA: Harry vzešel z manželského svazku Anne Cox a Dese Stylese. V sedmi letech se rodiče rozvedli, což zpěvák popsal jako „čas pláče, ve kterém nevěděl, co se vlastně děje“. S matkou udržuje vřelý vztah. Má starší sestru Gemmu, která pracuje jako modelka a novinářka. Oba mají nevlastního bratra Mika Twista, jeho otcem je druhý manžel Anne Robin Twist.

VZTAHY: Poprvé se líbal v jedenácti letech. Několikrát se nechal slyšet, že netuší, co na něm holky vidí. Zároveň by podle vlastních slov nikdy nechodil s dámou, která propadla nikotinu.

ZÁLIBY: Dlouhý pobyt ve sprše a žonglování. Také hra na kazoo, dechový nástroj vydávající prostřednictvím vibrací papírové membrány specifický, těžce popsatelný zvuk. Kromě toho umí francouzsky a plete. Preferuje čaj před kávou a rád konzumuje tyčinky Milky Way s mléčnou náplní. Přestože má v oblibě akční snímky, jeho favoritem je romantická komedie Láska nebeská. Fandí fotbalovému klubu Manchester United. Jeho tělo zdobí přes 400 tetování, na hrudi má dva ptáky.

(Článek Nepodceňujte hladivý tón zpěvu čtěte v květnovém čísle Playboye)