20. dubna 2020 23:39

Martin Scorsese: role za potravinovou pomoc

Jeden z nejslavnějších režisérů historie, který je podepsán pod takovými filmovými skvosty, jako Zuřící býk, Taxikář, Mafiáni, Vlk z Wall Street, Skrytá identita či Irčan, přišel spolu s Leonardem DiCapriem (1974) a Robertem De Nirem (1943) s nabídkou z kategorie originálních.

Na jejím základě se totiž dostane vylosovanému a šťastnému jedinci z řad neherců možnost objevit se po boku obou hvězd v chystaném snímku Martina Scorseseho (1942) Killers of the Flower Moon. Snímek podle stejnojmenné knihy novináře Davida Granna pojednává o sérii vražd, ke kterým došlo ve 20. letech minulého století po objevení bohatých nalezišť ropy v Oklahomě. Natáčení je z pochopitelných důvodů pozastaveno, nicméně hlavní protagonisté evidentně nezahálejí, když ke své iniciativě využili aktivity s názvem All In Challenge.

Oba hvězdní herci se zároveň objevili ve společném videu. Jeho prostřednictvím světu zvěstovali, že do slosování budou zařazeni ti Američané, kteří přispějí minimální částkou 10 dolarů na kampaň, jejíž celý výtěžek poputuje na konto dobročinných organizací Feeding America, Meals on Wheels, World Central Kitchen a No Kid Hungry. Platí přitom přímá úměra mezi zaslanou částkou a možností výhry. Přestože je jednorázový příspěvek omezen na 200 dolarů, dobrovolnosti a touze po dobrém skutku v těžkých časech se meze nekladou. „Získané peníze přispějí podstatně k tomu, aby v této tak kritické době měla každá potřebná rodina přístup k potravinám,“ konstatoval Leonardo DiCaprio. Držitel Oscara za nejlepší mužský výkon ve filmu Revenant – Zmrtvýchvstání (2015) patří rovněž mezi zakladatele Amerického dětského potravinového fondu. Na konci videa pak vyzval svého kolegu z filmu Vlk z Wall Street, Matthewa McConaugheyeho (1969), aby spolu s herečkou Ellen DeGeneres (1958) podpořili jeho aktivity. Robert De Niro, který má ve své sbírce Oscary za role ve filmech Kmotr II (1974) a Zuřící býk (1980), oslovil ve stejné věci kolegu Jamieho Foxe (1967).