5. července 2022 22:54

Happy birthday, Pamelo...

Nejslavnější filmová záchranářka všech dob, která se objevila na obálce Playboye celkem čtrnáctkrát, oslavila první den prázdnin pětapadesáté narozeniny. Rovněž český Playboy se tímto připojuje ke gratulacím.

V devadesátých letech nebylo na internetu sledovanější ženy, což Pamela komentovala slovy, že její prsa měla báječnou kariéru. Bylo by ovšem nespravedlivé svádět v případě rodilé Kanaďanky zájem o její osobu pouze na hrudník o objemu 99 centimetrů. Pravda, její role se nejspíš nezapíší do zlatého fondu světové kinematografie, na druhou stranu se letos na jaře v muzikálu Chicago na Broadwayi jako Roxie Hart na první muzikálové scéně světa rozhodně neztratila. „Dělat Chicago, to je jako vypnout všechny myšlenky. Nedokážu tančit a u toho myslet. Je to svoboda a zároveň jedinečná radost z tvrdé práce. Hraní Roxie Hart je pro mě sladkým únikem od všední reality,“ řekla v rozhovoru pro Vogue.

Šestkrát a dost?

Zatímco se řada dalších silikonových panenek Barbie, například Anna Nicole Smith, která na své vnady utáhla na invalidní vozík upoutaného ropného magnáta J. Howarda Marshalla skonavšího čtrnáct měsíců po svatbě ve věku devadesáti let, rozhodla prostřednictvím svého těla kopat zlato, rigidní veganka Pamela to měla ráda horké až žhavé. Jejím prvním chotěm byl totální poděs, bubeník americké heavymetalové kapely Mötley Crüe Tommy Lee, se kterým má syny Brandona Thomase a Dylana Jaggera. V roce 1995 se museli manželé vypořádat s odcizením videokazety, jejímž obsahem bylo jejich sexuální dovádění na líbánkách. Obsah kazety, kterou nejspíš ukradl z domu některý z dělníků, pak za 15 dolarů prodávala společnost Internet Entertainment Group, která po pěti letech musela už bývalým manželům vyplatit odškodné 1,5 milionu dolarů. V té době bylo už manželství minulostí, v roce 1998 byl totiž Tommy odsouzen za napadení své ženy k pobytu ve vězení, následovala léčba ze závislostí, zaplacení charitativního příspěvku organizaci pro týrané ženy a rozvod.

Nepoučená Pamela si pak vzala dalšího rockového bouřliváka Kida Rocka, stalo se tak na jachtě v Saint-Tropez, podle blonďaté divy se jednalo o nejkrásnější a nejromantičtější svatbu všech dob. Přesto přišel po půlroce rozvod, jedním z důvodů byl potrat, se svým druhým ex však Pamela udržuje přátelský vztah. Pak došla řada na Jona Peterse, v tomto případě skončilo manželství po necelých dvou týdnech.

Celkem vstoupila půvabná záchranářka do manželského svazku šestkrát s pěti muži, když herci, producentovi a profesionálnímu hráči pokeru Ricku Salomonovi řekla své ano dvakrát. Naposled požádala o rozvod letos na konci ledna, když jí to po třinácti měsících přestalo bavit s bývalým bodyguardem Danem Hayhurstem, který se podle jejích slov navíc choval jako hajzl.

Životní průlom

Jak se nechala Pamela Anderson slyšet před čtyřmi lety při návštěvě německé edice Playboye, v mládí se musela vyrovnávat se sexuálním násilím. V rozhovoru pro americký magazín US Weekly dokonce potvrdila, že jí Playboy zachránil život. „V dětství mě obtěžovala chůva. A moje první zkušenosti s muži nebyly zrovna příznivé, byla jsem hodně stydlivá. Jako pro mladou dívku pro mě Playboy představoval povzbuzení. Zachránil mi život, protože jsem se cítila v pasti a potřebovala se osvobodit. Jednalo se o životní průlom, potkala jsem umělce, aktivisty i skutečné gentlemany. Byl to zábavný a divoký život,“ pravila hvězda, podle které je skvělé být blondýnou, v případě nízkých očekávání je totiž snadné překvapit.