1. října 2019 23:25

Filmový říjen: akce, sci-fi, komedie, historie

Stejně jako existují knihy, které nestojí za to, aby byly čteny, existují filmy, jejichž sledováním nemá cenu ztrácet čas. Rozhodně se ale nejedná o níže uvedené filmové premiéry měsíce října.

  1. Joker | 4. října 2019 Velkolepý říjnový rozjezd v podobě snímku, který si z festivalu v Benátkách odnesl Zlatého lva pro nejlepší film. V povedené story o padouchovi Jokerovi natočené podle komiksů dal režisér Todd Phillips dohromady hodně silnou hereckou sestavu v čele s dvojicí Joaquin Phoenix, Robert De Niro.
  2. Lucy in the Sky | 4. října 2019 Po drsné podívané příjemná fantasy o astronautce, která má za sebou náročnou vesmírnou misi, aby po návratu na Zemi zjistila, že vyrovnání se s reálným životem nebude vůbec snadné. V hlavní roli Natalie Portman, která to s žánrem sci-fi jednoznačně umí. Stačí vzpomenout na Star Wars, V jako Vendeta nebo Anihilace.
  3. Dolemite is My Name | 4. října 2019 Eddie Murphy se v komedii ujal vedle ztvárnění hlavní postavy Rudyho Raye Moora rovněž role producenta. Komikovi pak zdatně sekunduje jinak akční hrdina Wesley Snipes. Jak se shodují například variety.com, či hollywoodreporter, chopil se Eddie Murphy role tak trochu zoufalce živícího se vyprávěním nepříliš povedených vtipů s mistrovstvím sobě vlastním.
  4. The King | 11. října 2019 V říjnu se dostane rovněž na fanoušky historických dramat. V roce 1413, kdy Anglii vyčerpává stoletá válka a hrdý Albion stojí před hrozbou občanské války, se vlády nad zemí ujímá král Jindřich V. rozhodnutý změnit běh dějin. Příběh čerpající z několika her Williama Shakespeara nepojednává pouze o historii. Po premiéře na festivalu v Benátkách přišla vcelku vlažná kritika, BBC a The Guardian snímek ohodnotili třemi hvězdami z pěti možných.
  5. Jojo Rabbit | 18. října 2019 Snímek s českou stopou, část komediálního dramatu se natáčela v Dolních Beřkovicích a Lenešicích. Hodně dobrý příběh o tom, kterak se během druhé světové války musí Jojo „Rabbit“ Betzler (Roman Griffin Davis) vypořádat s šokem v podobě mladé židovské dívky (Thomasin McKenzie), kterou ukrývá v jejich společném obydlí jeho matka (Scarlett Johansson). Dostane se i na Adolfa Hitlera.
  6. The Addams Family | 18. října 2019 Addamsova rodina bydlí v New Jersey a poněkud ztuha se vyrovnává s nástrahami 21. století. Největší hrozbou jejich šťastného bytí se jeví televizní moderátorka Margaux Needler, kvůli které se začíná rodinný život docela sypat. V originálním znění animovaného filmu uslyšíte v jedné z hlavních rolí Charlize Theron.
  7. Maleficent: Mistress of Evil | 18. října 2019 Překlad názvu dobrodužné fantasy: Zloba, královna všeho zlého, vystihuje takřka vše. Byť lze vztah královny černé magie Zloby a kmotřenky Růženky zrozený ze zrady a pomsty považovat za harmonický, doba klidu a míru netrvá věčně. Soužití lidí a kouzelných bytostí je prostě hodně komplikované.
  8. Zombieland: Double Tap | 18. října 2019 Pokračování kultovní klasiky. Rána jistoty dá znovu dohromady povedenou čtveřici zabijáků – Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin a Emma Stone, kvarteto na své cestě přes Bílý dům a srdce země potká kromě nových zombie rovněž přeživší lidi. Vedle toho musí řešit problémy spojené s vlastním soužitím. Super relax.