7. října 2019 20:04

Barbora Mottlová: „Všichni jsme strůjcem svého všeho“

Ale pokud se v našem životě objeví někdo, kdo dovede k dokonalosti slogan: Udělej mi to, může být život hned snazší. Po několikanásobném poslechu stejnojmenné skladby Báry Mottlové jsem o tom přesvědčen. A byť jsou mé preference v tomto ohledu odlišné, přišlo mi to hodně zábavné.

Playboy: Hodně interpretů tvrdí, že to, co zpívají, vychází z jejich pocitů, ze životních zkušeností. To ale asi nebude případ vašeho hitu, který je o tom, co všechno je potřeba vám udělat. Barbora: Je to moje velké, teď už veřejné a nejspíš nesplnitelné přání. Obdivuji holky, které mají ručičky dozadu a dokážou přimět chlapa, aby pro ně udělal první poslední. „Bohužel“ jsem byla v konečném důsledku vychovaná k soběstačnosti.

Playboy: O komicích se traduje, že se jedná o zádumčivé lidi. Barbora Mottlová coby sexy děvče ale asi nebude puritánka... Barbora: Přestože je můj život jiný než se může jevit podle toho, co se o mně můžete dočíst, puritánka určitě nejsem. Nikoho neodsuzuji. Ať si každý dělá v mezích zákona a zdravého rozumu, co chce.

Playboy: Sexy star proti své vůli? Barbora: Tak to v žádném případě. Odmalička jsem věděla, že chci být Marilyn Monroe, případně Brigitte Bardot. Nemám problém s využitím sex-appealu, ale nijak ho nezneužívám.

Playboy: Co herečky jako Scarlett Johansson, Charlize Theron? Barbora: Fandím všem úžasným sexy babám.

Playboy: Touha se přiblížit Marilyn Monroe a Brigitte Bardot. Čtu to tak, že se nedržíte moc při zemi? Barbora: Člověk si sám stanovuje vlastní hranice. I když určitě nelétám v oblacích a stojím pevnýma nohama na zemi, razím zásadu, že čím vyšší cíle, tím výš to může člověk v životě dotáhnout. Takže když jsem jako malá viděla poprvé Marilyn Monroe, hned jsem věděla, jakým směrem by se měl ubírat můj další život.

Playboy: V klipu se prezentujete spíš jako herečka než zpěvačka. Barbora: Živím se převážně jako herečka, ale zpívám odmala. Začala jsem klasikou – Mozart, Dvořák. Pak jsem přešla na swing, jazz, teď zkouším popovou rovinu.

Playboy: Musím přiznat, že ač jsem rocker, klip Udělej mi to, mě pobavil. Přirovnal bych to k hitu Bereniky Kohoutové o dělání stojek. Spousta vtipu, nadsázky… Barbora: Nevím, jestli je to taktické prozradit, ale Bereniku zbožňuji a písnička je úžasná. Já to tlačím spíš do sex-appealu, ale když to lidi baví, jenom dobře.

Playboy: S čím máte v životě větší problém? Se zapojením ledničky, zašroubováním žárovky, nebo zaplacením drinku? Barbora: Když se chce, všechno jde samo. Je ale pravda, že na tu ledničku může někdo přijít…

Playboy: Co se skrývá za větou: Neboj se, to není nevěra, udělej mi to? Barbora: Když mi někdo zavolá ubera, tak to není nevěra. Ani zašroubování žárovky nebo silikon nacpaný do podprdy, taky není nevěra…

Playboy: Řídíte se v životě sloganem: Jaký si to udělám, takový to mám? Barbora: Všichni jsme strůjcem svého všeho, nejen štěstí. Snažím se jít štěstí naproti, ale musím se ještě hodně učit. Jsem totiž velmi urputná, když si něco zamanu, jdu si za svým. I když se postupem času učím nadhledu.

Playboy: Zpíváte také o tom, že vám to má někdo udělat, pak odejít a stejně se vrátí, až budete chtít. Jste tak nahoře v profesním a privátním životě? Barbora: Jak už jsem řekla, nejsem. Ale holkám, které umí využít toho, že je chlap blbej, fandím.

Playboy: Takže kdybyste měla nazpívat písničku, která by vystihovala vaše rozpoložení, jednalo by se o něco tklivého? Barbora: Vůbec ne. I to, že je člověk urputný a ne vždy mu všechno vychází, lze pojmout s nadsázkou a humorem.

Playboy: Internet vás prezentuje jako sexuální symbol. Máte jasno v tom, jak byste reagovala na případnou nabídku Playboye? Barbora: V Playboyi jsem byla. Na konečný výsledek jsem docela pyšná. Případnou novou nabídkou bych rozhodně nepohrdla.