15. listopadu 2018 18:02

Adele: Kdo umí...

V souvislosti s Adele Laurie Blue Adkins, kterou zná celý hudební svět jako Adele, si musím sypat popel na hlavu. Poprvé jsem totiž její přítomnost vážněji zaregistroval až v roce 2012, stalo se tak v souvislosti s titulní skladbou tuším třiadvacáté bondovky Skyfall.

Ani tento megahit mě sice jako pravověrného rockera zrovna dvakrát neuchvátil, leč Adele přinesl zisk Zlatého glóbu a Oscara. Přitom v té době už měla za sebou letos třicetiletá zpěvačka vydařenou čtyřletku. Cestu za globální slávou zahájila debutovým albem 19 z ledna 2008, které ovládlo prodejní žebříček zpěvaččiny domoviny. O tři roky později vyšlo album 21, dosud nejprodávanější album nového tisíciletí.

V roce 2015 pak spatřilo světlo světa album 25. I v tomto případě lze hovořit o fenomenálním úspěchu. Titulní skladba Hello dosáhla na vrcholky hitparád. Čtyřiadvacet hodin po zveřejnění víc než šestiminutového videoklipu na YouTube atakoval stejný song hranici 28 milionů diváků. A pouhých 87 dnů stačilo k dosažení miliardové mety. Kdo umí, prostě umí, chtělo by se říci…

(Článek Adele tajemnější než andělé čtěte v prosincovém Playboyi)