12. července 2023 16:50

Kincl o novém soupeři Vémoly: Karlos není tak špatný, aby se musel prát s podobnými zápasníky

Tři rozchechtaní smajlíci. Přesně taková byla prvotní reakce Patrika Kincla na sociálních sítích, když zjistil, kdo bude dalším soupeřem Karlose Vémoly. Proti Terminátorovi totiž 29. července na pražské Štvanici nastoupí Lucas Alsina z Argentiny. Český UFC veterán má přitom bilanci 34:7, jeho příští protivník jen 11:4. „Upřímně, Karel určitě není tak špatný zápasník, aby se pral s borcema ze třetí stovky žebříčku,“ komentuje ohlášený souboj Kincl, který Vémolu v květnu porazil jasně na body.

Dlouho se nevědělo, kdo proti Karlosu Vémolovi na turnaji Oktagon 45 nastoupí. Nyní bylo ohlášeno jméno Lucas Alsina. Věkově je to odpovídající soupeř, český Terminátor je jen o rok starší. Co se však týká zkušeností v MMA, je mezi českou hvězdou a argentinským bijcem veliký rozdíl.

A to vadí nejen některým fanouškům, ale i Patriku Kinclovi, který v květnu porazil Vémolu v odvetě na body. „Takhle, mně by to bylo úplně jedno, kdyby na začátku řekli, že prostě půjde zase o pytel a čau. Nekomentoval bych to, bráním se takovým věcem,“ říká k oznámení duelu šampion Kincl. „Ale v momentě, kdy se Karel vyjadřoval, že půjde o jeho nejtěžšího soupeře v kariéře, a pak přijde s někým takovým, tak mi to přijde jako oblbování fanoušků a zbytečné lži. Nesmysl. Myslím, že ho nikdo nenutí, aby zápasil a bral tyhle soupeře, když vím, že se z Polska ozývali ohledně Rafała Haratyka, což je velice šikovný soupeř, byl by to dobrý zápas. Ale jemu se tak nějak odmlčeli. O to vtipnější mi pak tohle přijde,“ vysvětluje bijec v rozhovoru pro CNN Prima News.

Není to nebezpečný protivník

Vémola v nedávných vyjádřeních mluvil o tom, že v příští bitvě nastoupí proti možná nejnebezpečnějšímu protivníkovi. Měl přitom na mysli polského gladiátora Michała Materlu. To však Kincl vyvrací. „Materla byl mimo už, když tohle vyjádření od Karla přišlo. Po posledním zápase dával přeci fotku z nemocnice, že je na operaci. Takže byl ze hry opravdu dávno,“ říká bojovník.

A jak Kincl hodnotí Alsina coby Vémolova protivníka? „Jde zase o postojáře s nulovou zemí a wrestlingem. Takže první kolo arm triangle, rear naked choke, ground-and-pound… Za mě je to nevyrovnaný soupeř. Do Štvanice zbývá něco přes čtrnáct dnů, tak přijal nabídku na poslední chvíli a je to zápasník bez přípravy na takhle specifického protivníka, jako je Karel,“ komentuje Kincl.

„Jak říkám, jediné, co mi na tom vadí směrem k fanouškům, jsou ta vyjádření o nejtěžších soupeřích, velkých zápasech, které jsou pak nenaplněná a přijde něco takového. Tak to pojďme, Karle, říkat narovinu, že budeš už nastupovat jenom s pytlema a fanoušci nedostanou vyrovnané zápasy. Že půjde o souboje, které budou končit v prvním kole a cajk. Všichni budeme vědět, na čem jsme.“

Co Kinclovi vadí?

Letitý Vémolův rival zkrátka nechápe, proč by měl český Terminátor nastupovat jen proti výrazně méně zkušeným bojovníkům s vyhovujícím stylem. „Jak říkám, mně vadí ta velkohubá prohlášení směrem k fanouškům. A pak je realita taková. V dnešním světě i fanoušek, který začal sledovat Oktagon před týdnem, si je schopen vyhledat rekordy zápasníka a jeho předešlé duely, styl a odhadnout, jak to asi dopadne,“ myslí si Kincl.

„Upřímně, Karel určitě není tak špatný zápasník, aby se pral s borcema ze třetí stovky žebříčku, jako jsme viděli v Liberci nebo teď uvidíme na Štvanici. Přijde mi to škoda. Takhle, já nemám osobní zájem v tom, aby prohrál. Ale chtěl bych vidět alespoň na papíře vyrovnané soupeře. Myslím nato i vůči sportu tak, aby se to pořád někam posouvalo,“ dodává šampion Oktagonu.

Další podobné články

Sdílejte článek
Štítky Karlos Vémola reakce Štvanice Oktagon MMA Patrik Kincl Lucas Alsina