20. prosince 2023 19:30
Petr Bošnakov

Julie Hojdyszová: Pokud někdo nemiluje, tak vlastně nežije...

Lednová cover star Julie se považuje za všude zdejší. Narodila se v Třinci. Pendluje mezi Prahou a Frýdkem-Místkem, do toho studuje marketingovou komunikaci ve Zlíně. A taky létá do Neapole, proto bych si v souvislosti se slavným italským městem vzbuzujícím emoce a vášně dovolil lehce parafrázovat jeden citát: Vidět v Playboyi pictorial Julie a zemřít...

Playboy: Dočetl jsem se, že jste se vzdala korunky ve prospěch svobody a rebelství. Můžete to nějak rozvést?
Julie: Loni na podzim jsem se účastnila finále Miss České republiky a opravdu jsem se vzdala korunky za druhé místo v přímém přenosu, těsně před korunovací. Nechtěla jsem totiž přijmout nálepku, se kterou jsem se neztotožnila. V době, kdy jsem se do soutěže hlásila, jsem měla nějakou představu o své prezentaci, která mi ale nebyla umožněna. Chtěla jsem totiž nabourat a zbořit představu o tom, že modelky jsou hloupé „holky pro všechny“, hlavně sportovce. Z pozice držitelky červeného diplomu na univerzitě jsem měla záměr prezentovat, že slečna může být vzdělaná a inteligentní, ale současně i sexy Miss a Playboy star. Bohužel to nešlo, tím pádem korunka pro mě ztratila smysl…

Playboy: Goralská schopnost vybrat si tu nejtěžší cestu a neuhnout?
Julie: Slezská krev a znamení Střelce se ve mně v žádném případě nezapře. Cokoliv dělám, dělám to po svém a nesu za to plnou zodpovědnost.

Playboy: Žijete sice podle vlastních pravidel, ale pevně věřím, že platíte daně a nepřecházíte na červenou. Byla by škoda, kdyby vás přejelo auto…
Julie: Souhlasím, škoda by to byla (smích). Daně platím řádně, ale na červenou občas přejdu. Nedávno jsem se vrátila z Neapole, ve které doprava funguje úplně jinak než v Česku. I v tom velkém chaosu, který jsem viděla na každém rohu, existoval určitý řád a za celou dobu svého pobytu jsem neviděla jedinou bouračku. V Česku s přísnými pravidly jsem během cesty na letiště viděla hned dvě bouračky.

Playboy: Jaká jsou vaše stěžejní životní pravidla?
Julie: Svoboda, loajalita a láska k životu, k lidem. Zastávám názor, že pokud někdo nemiluje, tak vlastně nežije. Život mě naučil ocenit na první pohled maličkosti, jako kafe s kamarádkou, dobrý oběd. Jsem sice hlavou v oblacích a mám velké sny, v případě Playboye se mi jeden z nich splnil, ale současně stojím nohama pevně na zemi.

Playboy: Na jedné straně jste rebelka, ale místo třeba v tovární hale se fotilo v luxusním hotelu. Jste něco jako dr. Jekylle a Mr. Hyde?
Julie: Jsem žena mnoha tváří. Miluju drsnost severu a Slezska, ale současně mám ráda krásné věci, chcete-li luxus, a dělám všechno možné v mezích zákona, rozumu a dobrých mravů, abych si na něj vydělala. A také se netajím kladným vztahem k penězům. Ten, kdo tvrdí, že peníze nemá rád, kecá. Peníze nám do určité míry dávají svobodu, která je pro mě stěžejní.

Playboy: Z toho, co jsem o vás vyčetl, dáte víc na pocit než na nějaké dlouhé úvahy…
Julie: Snažím se žít podle toho, co mi říká srdce, i když rozum vysílá varovné signály, že výhodnější je udělat jiné rozhodnutí. Zatím jsem přesvědčená o tom, že pokud bude můj život založený na racionálních rozhodnutích, nebudu s ním spokojená tak jako dosud.

Playboy: Žádné své rozhodnutí byste nevrátila. Znamená to, že si nepřipouštíte chyby?
Julie: Vůbec ne. Připouštím. Ale i rozhodnutí, které se ukázalo jako chybné, mě někam posunulo, protože se učím chybami. Chybovat je lidské.

Playboy: Umíte odpouštět?
Julie: Umím a nevím, jestli se nejedná o jednu z mých slabin. Odpouštím totiž až moc často.

Playboy: Které rozhodnutí ve svém životě považujete za nejdůležitější? Tedy po rozhodnutí fotit pro Playboy.
Julie: Dokázala jsem dojít do stadia, kdy jsem eliminovala vliv okolí na svůj život. Kdysi mě šikanovali učitelé, spolužáci. Podle nich jsem neměla v životě nic dokázat, vystudovat vysokou školu, brali mě jako losera. A tak jsem se rozhodla, že jim ukážu, čeho jsem schopná a co umím. Řekla bych, že se mi to podařilo.

Playboy: Jak se vám fotilo s Annou?
Julie: Jednoznačně nejlepší focení, jaké jsem dosud absolvovala. Dlouho jsem sledovala její práci a jsem přesvědčená, že se jedná o jednoho z nejlepších profesionálů v branži vůbec. Anička je hlavním důvodem toho, proč jsem na Playboy nakonec kývla. I když jsem nepředpokládala, jakým způsobem se bude focení vyvíjet, že skončím v rukavičkách a pantoflích…

Playboy: Jak jste měla skončit? V několika svetrech?
Julie: Ne všechny dámy skončily v Playboyi úplně nahé. Ale dala jsem své tělo a duši do rukou Aničky a dopadlo to skvěle. Kdyby byl za druhou stranou objektivu někdo jiný, nejspíš by fotky nebyly tak moc odvážné, dost možná by nebyly vůbec…

Playboy: Nějaký zážitek z focení, na který hned tak nezapomenete?
Julie: Focení na klavíru, Anička fotila shora z lóže a já ležela nahá, naolejovaná na klavíru. Má víra v její schopnosti dostoupila vrcholu. Dokonalá kombinace zážitku a stresu, který překonal i státnice…

Playboy: Co říkáte na to, že diamanty jsou věčné?
Julie: Absolutní souhlas.

Playboy: Vysíláte tím signál, že ten, kdo před vámi nepoklekne s prstenem, který bude mít aspoň pětikarátový diamant, nemá ani chodit, natož klekat?
Julie: Jenom pět karátů? Aspoň deset (smích)… Já rozhodně netroškařím…