2. července 2024 03:19

Jak se staví legendární filmový bar: Klec hříchu po Varech zase zmizí

KVIFF: Jan Hasík a Purposia

Legendární Campari bar v Karlových Varech během filmového festivalu hostil nejednu divokou akci. Schůzky si zde dávají podnikatelé, lidé od filmu, zlatokopky i obyčejní baťůžkáři. Po půlnoci se osazenstvo baru mění v jednu divokou roztančenou masu. Tušili jste, že toto místo, které připomíná vibrující klec, po skončení festivalu zase zmizí? Podívejte se na rozhovor s mužem, který za touto unikátní stavbou stojí.

Honosný večírek společnosti Purposia Group se konal právě v prostorách legendárního baru. Toto místo nebylo zvoleno náhodně, za celou stavbou totiž stojí právě Purposia. Podívejte se na rozhovor s předsedou představenstva Janem Hasíkem.

Pane Hasíku, potkali jsme se na večírku společnosti Purposia a je zajímavé, že se nacházíme v unikátní stavbě, která by tu bez vaší práce nestála...

Nacházíme se v KVIFF zóně, kterou pro filmový festival stavíme už třetím rokem v kooperaci s firmou Ostra Group. Zajímavostí je, že ta stavba je dočasná. Před festivalem ji sem přivezeme, smontujeme, pak to tady svému účelu slouží deset dnů a pak to zase rozmontujeme, odvezeme, uložíme, opravíme, vylepšíme a příští rok to samé.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ceny v Karlových Varech? Drahá bída i dobré jídlo za rozumný peníz. Podívejte se, jak neprohloupit

Pro mě to je velká novinka, protože jsem měl dojem, že ta stavba je tu celý rok. Jak dlouho to tedy trvá, že ta zóna s Campari barem vyroste?

První rok to trvalo šest týdnů, nyní mám na mysli jen tu montáž, výroba trvala necelý rok. Druhý rok už jsme to stavěli jen čtyři týdny. Letos jsme se dostali na něco málo přes tři týdny.

Podívejte se také, jak probíhaly nejlepší večírky v Karlových Varech:

Tušíte, kolik lidí stavbu montuje?

Většinou tak kolem kolem dvaceti, možná třicet. Záleží také, v jaké fázi to počítáte. Z modulů se postaví ocelová konstrukce, potom se stavba musí doplnit střešním pláštěm a následují práce v interiéru. Je to docela zábava.

Říká se, že každá legrace něco stojí. Prozradíte, kolik stojí stavba této zóny?

Nevím, zda mohu prozradit přesnou částku. Ale jsou to nějaké desítky milionů.

Jak to máte na festivalu vy osobně? Stihnete nějaké filmy, užijete si nějakou zábavu? Nebo ve Varech řešíte hlavně byznys?

To je dobrá otázka. U mě to má možná podobný vývoj jako ta montáž. Když jsme tu byli poprvé, tak jsem chodil hlavně na filmy, toho byznysu tolik nebylo. Druhý rok už bylo více byznysu. Letos je to fajn, protože mám těch schůzek dost a taky různé rozhovory, ale byli jsme na úvodním ceremoniálu, který byl mimořádně vydařený. Užívám si tu atmosféru a hlídám, abychom stihli alespoň jeden či dva filmy denně. Jsme tu hlavně kvůli festivalu, byznys je tady až na druhém místě.

V Campari baru se koná nejedna divoká akce. Včera jsem měl pocit, že to tu kolem půlnoci spadne. Tak si říkám, že byste potom nemuseli tuhle klec hříchu rozebírat, že byste byli bez práce...

No to určitě ne (Jan Hasík se začne výrazně smát, pozn. red.). To bychom měli práce mnohem více, to bychom to museli nejen demontovat, ale také opravit. Ono se to ale musí opravit vždy, za těch deset dnů je vidět, že se stavba používala, je nutné to dát zase trošku dohromady.

Jeden ročník festivalu pomalu končí, ale vy už určitě myslíte na rok 2025. Předpokládám, že tuto zónu na příští rok zase nějak vytuníte, že?

Je to samozřejmě práce na celý rok. Ale nejvíce práce bylo na tom prvním ročníku. Nyní se už vychytávají nějaké ty mouchy, jak se říká, řešíme ty dětské nemoci. Ta stavba je navržená architekty, do toho moc zasahovat nemůžeme, ale ty funkční věci se vždy snažíme nějak vytunit.

Jako novináře, který se hodně soustředí na život celebrit, mě vždy zajímalo, co se děje v zákulisí. Máte vy nějaký zajímavý zážitek ze zákulisí?

Tady to zákulisí tak velké není, tady to zázemí má tak dva metry čtvereční, tady se akorát vždy připraví ten, kdo vystupuje. Ale je pravda, že ty akce tady jsou hodně spontánní. Třeba se podívejte na náš večírek. Tady nahoře to má parametry uzavřené společnosti, ale chodíme dolů, kde paří normální společnost. Tady dochází k té synergii, kdy pak jdeme dolů a normálně tancujeme a je jasné, že tady ty večery umí být hodně pestré.

Sdílejte článek
Štítky film Karlovy Vary večírek Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary Campari KVIFF 2024 Jan Hasík