8. března 2024 14:05
Petr Bošnakov

Hvězdy populární hudby táhnou, těšit se můžeme na pět nových filmů

Snímky s hudební tematikou se těší tradičně velké popularitě, stačí vzpomenout na Bohemian Rhapsody, Rocketman či Elvis. Filmoví producenti proto nezaháleli, už v polovině února měl premiéru film Bob Marley: One Love, mapující období 1976 až 1978 nepříliš dlouhého života krále reggae. Kromě toho se divák může těšit na pět dalších hudebních filmů.

1.  Back To Black | Amy Winehouse

Na konci července 2011 zemřela majitelka nejspíš největšího soulového hlasu 21. století. Amy Winehouse se stala osudnou dávka alkoholu neslučitelná se životem. Její krátký, leč velmi dramatický příběh popisuje snímek Back To Black, v němž byla hlavní role svěřena herečce Marise Abele. Zároveň se jedná o název druhého alba, které katapultovalo zpěvačku mezi absolutní světovou špičku. Film je o talentu, úspěchu, drogách, vnitřních démonech a sebedestrukci. Premiéra je plánována na 18. dubna.

2.  Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story | Bon Jovi

Čtyřdílný seriál mapující strasti a slasti slavného rockového bandu. V rámci velkolepě pojatého projektu se nemalého prostoru dostává rovněž kytaristovi Richiemu Samborovi. Nechybějí dosud nezveřejněné záběry přibližující práci kapely na megahitech, jako You Give Love a Band Name a Livin’ on a Prayer. Práce na filmu zavdala spekulace o možném návratu Richieho Sambory, který musel opustit Bon Jovi v roce 2013 kvůli problémům s drogovou závislostí. Proč ne, je známo, že s přibývajícím časem se touha může zhmotnit v realitu. Premiéra je plánována na 26. dubna.

3.  Shout It Out Loud | Kiss

Na začátku prosince loňského roku ukončila kapela Kiss vystoupením v newyorské Madison Square Garden koncertní kariéru. I když u rockových muzikantů člověk nikdy neví, například Olympic hraje vesele a úspěšné i čtvrtstoletí po prvním oznámeném konci. Hnací mašiny továrny na peníze Paul Stanley (kytara, zpěv) a Gene Simmons (baskytara, zpěv) ovšem neodpočívají na vavřínech a spolu s dalšími současným i bývalými členy pracují na filmu, který bude uveden do kin na konci roku, pak se stane součástí nabídky Netflix. Děj zůstává utajen, jak ale naznačil dlouholetý manažer Kiss Doc McGhee, snímek bude pojednávat o prvních čtyřech letech, kdy kapela začala dobývat svět.

4.  Better Man | Robbie Williams

Pocty v podobě vlastního filmu se dostane rovněž chlapeckému idolu, dnes zralému muži Robbiemu Williamsovi. Diváci se mimo jiné dozvědí, jak to opravdu bylo s Robbieho odchodem z kapely Take That, který se nesl ve znamení konzumace drog a alkoholu v mnohem větší než malé míře. Je však otázkou, jak se tvůrci snímku vypořádají se skutečností, že v loňském roce běžel na streamovací platformě Netflix čtyřdílný dokument, ve kterém toho zpěvák o sobě docela dost prozradil. Podle insiderů uvidíme dosud nezveřejněné a nepoznané.

5.  Midas Man | Brian Epstein

I když se zdá, že asi o nejslavnější kapele světa The Beatles už bylo všechno napsáno a zveřejněno, vsadili tvůrci nejspíš na správný předpoklad, že borci z Liverpoolu za všech okolností táhnou. Snímek pojednává o krátkém životě prvního manažera kapely Briana Epsteina, v hlavní roli Jacob Fortune-Lloyd, který v počátcích kariéry The Beatles působil rovněž jako choreograf a image maker. Bohužel i v jeho případě převzaly vládu nad jeho smysly a konáním drogy, v roce 1967 se mu stalo osudným předávkování prášky na spaní.