11. října 2024 09:26

Houbař Zdeněk Pohlreich: Chodit do lesa s povolenkou? Mistři zákazů ať jdou do...

Zdeněk Pohlreich je pozvaný na zabíjačku

Houbařská sezóna je v plném proudu a rád do lesa zajde také kulinářský mág Zdeněk Pohlreich (67). Tomu se vůbec nelíbí, že by sběr hub měl být regulován. Takové nápady ostře a rychle odsoudil. Kuchařský fenomén odpověděl na pět rychlých otázek a pak zase utíkal do lesa či do kuchyně.

Zdeňku, jak tak na vás koukám, vy určitě na houby chodíte, že?

Jasný, moc rád! Brouzdat se lesem je krásná věc a když houby rostou, tak je to radost navíc.

Kterou houbu máte nejraději z hlediska gastronomického?

Já mám nejradši pravé hříbky. Baví mě jejich vůně, chuť i relativní dostupnost. Ale hříbky to nekončí, mám rád také ryzce a lanýže. Vaření s houbami je krásná část sezóny.

Je nějaká houba, kterou byste do pusy nedal?

Nezajímají mne různé halucinogenní nápady.

VELKÝ HOUBOVÝ SERVIS NAJDETE ZDE!

Práce v kuchyni s houbami je často náročná. Neříkejte mi, že třeba každou lišku vezme kuchař do ruky a pečlivě čistí kus po kusu...

Je to podle potřeby. Ale když jednotlivé kusy vyžadují zvláštní péči, tak to děláme.

Objevují se nápady, že sběr hub by měl být v Česku regulován. Například v Rakousku mají povolenky...

Ať už jdou mistři všemocných zákazů a inženýři blahobytu do prd*le!

Podívejte se, jak probíhalo focení s Playmate Sandrou Taškovičovou:

Sdílejte článek
Štítky hobby les houby Německo houbaření Rakousko vůně životní prostředí Zdeněk Pohlreich volný čas životní styl a volný čas zájem o jídlo a pití