13. května 2024 09:24

Do Prahy míří největší modeman v NHL. Stoupá šance, že se Pastrňák objeví na MS

Je to opravdu blízko! Fanoušci českého hokejového týmu věří, že už za pár dnů se v Praze na MS objeví vyhlášený sniper David Pastrňák!

Byla by to posila jako hrom! Hvězda NHL David Pastrňák (27) je krok od účasti na pražském MS, jeho Boston znovu padl s Floridou. Medvědi prohrávají už 1:3 na zápasy. S Pastrňákem by do Prahy přijela nejen velká hokejová síla, ale také obrovský cit pro módu, který rodák z Havířova v sobě rozhodně nezapře.

Český hokejový útočník David Pastrňák dal ve čtvrtém utkání série druhého kola play off NHL proti Floridě svůj první gól. Boston v domácím zápase vedl 2:0, náskok ale neudržel a prohrál 2:3. Pokud se Medvědi nevzchopí, tak se Pastrňák brzy představí na MS v Praze.

Boston do čtvrtého zápasu semifinále Východní konference vstoupil výborně a po úvodní dvacetiminutovce vedl 2:0. V deváté minutě otevřel skóre svým prvním gólem v sérii Pastrňák, který si v přesilové hře našel místo v pravém kruhu pro vhazování a střelou z první po třech zápasech ukončil čekání na gól.

V 16. minutě bylo v Bostonu ještě veseleji. Brandon Carlo vystihl rozehrávku soupeře a jeho nahození od modré čáry skončilo až za Sergejem Bobrovským. Od té chvíle ale ruský gólman svou branku zavřel. Pochytal všech 13 zbylých střel a výrazně pomohl hostům k obratu ve skóre.

Boston tak v sérii prohrává už 1:3, další porážka (hraje se v noci na středu pozn. red.) znamená konec sezóny. David Pastrňák by si ji ale mohl prodloužit v Praze. Už předem slíbil, že by se na MS rád představil.

Sdílejte článek
Štítky Boston NHL Florida Havířov David Pastrňák Praha Mistrovství světa v ledním hokeji