31. května 2023 19:40

Denisa Nesvačilová o focení pro Playboy: Dostala jsem nabídku, která se neodmítá

Při vší úctě a respektu k Julii a Janě, zdatným reprezentantkám sekce krásy Playboye, královnou červnového čísla je bezpochyby herečka Denisa Nesvačilová. Sexbomba z Tábora je v jednom kole, původně plánovaný začátek rozhovoru se proto lehce opozdil. „Přišla jsem domů a můj pes mi potřeboval říct, jak se měl. Plete se mi pod nohy a já ukládám nákupy,“ vysvětlovala. Důvodem časové krize je rovněž natáčení nového seriálu, o kterém ovšem zatím Denisa nemůže informovat, neboť je smluvně vázaná k mlčenlivosti.

Playboy: Už vás někdy někdo nazval mladším a hezčím klonem Nicole Kidman?
Denisa: Tak to ne… Přirovnávají mě k jiné herečce, nicméně ani s Nicole Kidman bych neměla problém. Kdybych vypadala v jejím věku stejně dobře, byla bych spokojená.

Playboy: Jak australskou kolegyni vnímáte jako herečku?
Denisa: Velmi kladně, v minulosti jsem její filmy sledovala. Musím přiznat, že teď si pustím občas Moulin Rouge nebo Magickou posedlost, aktuálně ale už nepatří mezi moje nejoblíbenější herečky.

Playboy: Četl jsem, že v Londýně se vám líbí, já vás přitom odhadoval na nějakou vyhřátější destinaci. Mám Londýn spojený s deštěm a sychravým počasím.
Denisa: Taky mám ráda teplo a sluníčko, pokud mi to čas jen trochu dovolí, snažím se cestovat. Přesto je Londýn mým nejoblíbenějším městem. Je to blízko, je tam nádherně. Kromě toho jsem velkou fanynkou Harryho Pottera a Hercula Poirota. Taky mám ráda britskou módu a vůbec to, jací Angličané jsou, zbožňuji jejich angličtinu. Jsem prostě z Londýna nadšená.

Playboy: Kvitovala jste bohémský styl ateliéru, ve kterém se fotilo. Z toho usuzuji, že máte ráda improvizaci, volnost…
Denisa: Nevím, jestli se to tak dá říct. Dokonce bych řekla, že jsem na dnešní dobu hodně konzervativní. Ale je pravda, že mám ráda různá cingrlátka, barvičky, obrázky, starožitnosti…

Playboy: Preferuji eklektický styl, pokaždé mi dává možnost vysvětlit, že chaos je záměr, proto mám vlastně pořád uklizeno…
Denisa: Tak to není zrovna můj případ. Doma to mám moderní a hlavně funkční, úklid musí probíhat co nejjednodušeji.

Playboy: Pokud jsem to dobře pochopil, fotilo se v časové tísni.
Denisa: Ne, ne, ne! Všechno bylo absolutně precizně připraveno, akorát jsem nenabídla velký výběr termínů. Měla jsem totiž před premiérou, se kterou jsou tradičně spojené hlavní zkoušky a generálka. Vedle toho další pracovní závazky, které jsem nemohla přesunout, i kdybych stokrát chtěla. Takže se čekalo, až budu mít čas.

Playboy: Focení pro Playboy jste brala tak trochu jako únik před každodenní rutinou?
Denisa: To ne, Playboy mi dal nabídku, která se neodmítá. Brala jsem to jako výzvu a zkušenost, focení jsem si chtěla užít se vším všudy, což se stalo.

Playboy: Jste před kamerou, objektivem nebo v divadle stoupenkyní improvizace, nebo musí být všechno naplánováno do posledního detailu?
Denisa: Záleží na strašné spoustě okolností.

Playboy: Měla jste z toho od samého začátku focení dobrý pocit, nebo se vloudila pochybnost?
Denisa: Od samého začátku jsem byla úplně nadšená. Veškerá práce předčila má očekávání.

Playboy: Na co hned tak nezapomenete?
Denisa: Do Londýna jsem letěla privátním letadlem…

Playboy: Myslel jsem, že je to v případě herců běžné.
Denisa: Asi netušíte, jaké mají v Česku herci honoráře…

Playboy: Dá se s fotografkou Veronikou Max diskutovat?
Denisa: Dá, ale nebyl k tomu sebemenší důvod. Jsme totiž obě naladěny na stejnou vlnu. Nejdřív jsme se o tom bavili s Jánem Bulkou, který pictorial produkoval, pak jsme volali Veronice do Londýna. Hned po prvním telefonátu bylo jasné, že naše vize jsou prakticky totožné.

Playboy: Někteří herci si po prvním zhlédnutí říkají, že něco šlo udělat líp…
Denisa: S herectvím to mám úplně stejné, v případě focení to ale neplatí, protože se nejedná o moji hlavní disciplínu. Proto jsem absolutně spokojená, Veronika, Ján a tým ze mě vysáli úplně všechno, výsledek je fantastický.

Playboy: Jak probíhal výběr fotografií?
Denisa: Měla jsem poslední slovo. Nechala jsem si ale poradit, protože neznám všechna pravidla Playboye a neviděla jsem tak úplně do dramaturgického kontextu. Ale rozhoduje výsledek a ten je skvělý.

Playboy: Jste dobrovolnou hasičkou ve vsi Přepychy. Váš Playboy je určitě vyprodán…
Denisa: To nevím, ale v mém rodném Táboře už Playboy určitě neseženete.