Na titulní straně říjnového vydání září Sandra, vámi zvolená vítězka castingu hledáme Playmate 2024. O své cestě za úspěchem vypráví exkluzivně pro Playboy Daniel Vávra, autor herních klasik a bestsellerů. Playboy také zjistil, co inspiruje olympijského kanoistu Martina Fuksu, čím se stal tak kontroverzní Elon Musk i proč máme strach z umělé inteligence. A to není zdaleka vše. Najdete tu luxusní automobily, tipy na zdravý životní styl, něco k zamyšlení a samozřejmě krásné ženy...
Česko zná vítěze českého kola nejprestižnější barmanské soutěže světa Diageo Reserve World Class
V českém finále soutěže Diageo Reserve World Class stanul na stupni nejvyšším Jan Šebek.
Zdroj: Diageo Reserve World Class
V českém finále soutěže Diageo Reserve World Class stanul na stupni nejvyšším Jan Šebek.
Zdroj:
Diageo Reserve World Class
České kolo nejprestižnější barmanské soutěže světa, kterou i letos pořádala společnost STOCK Plzeň-Božkov, má svého vítěze. Nejlepším barmanem Česka pro rok 2023 se stal Jan Šebek z Becher’s baru z Grandhotelu Pupp v Karlových Varech. Vyhrál české finále soutěže Diageo Reserve World Class a zúčastní se světového finále v brazilském São Paulu!
Ten se soutěže Diageo Reserve World Class zúčastnil už celkem pětkrát a podle svých slov musel nejprve dozrát, aby mohl reprezentovat Česko i na světovém finále: „Po pěti letech jsem si uvědomil, že přechozí roky jsem nebyl připravený vyjet na světové finále. Nyní po těch pěti letech mám na to, jet na světové finále odvahu a zkušenosti.“ Po soutěži prý bude nejprve oslavovat a poté se začne intenzivně připravovat: „Jakmile přijde zadání na světové finále, nebude už moc času na přípravu a budu muset odeslat své receptury. To znám už od Víti Ciroka, mého kolegy z Becher´s baru, který se světového finále zúčastnil minulý rok. Chtěl bych si tedy natrénovat techniku, ozdoby atd. Příprava je velmi důležitá a chtěl bych mít před světovým finále všechno nachystané,“ dodává čerstvý vítěz českého kola.
V první soutěžní disciplíně měli barmani připravit na bázi ginu Tanqueray twist na moderní Martini.
Zdroj: Diageo Reserve World Class
V první soutěžní disciplíně měli barmani připravit na bázi ginu Tanqueray twist na moderní Martini.
Zdroj:
Diageo Reserve World Class
Českému slavnostnímu finálovému večeru předcházely dva soutěžní dny, na kterých čekalo finálovou TOP 12 barmanů několik náročných výzev. Ve středu 24. května proběhly dvě soutěžní disciplíny, na které se mohli barmani dopředu připravit. Jedna byla na bázi ginu Tanqueray, ve které měli barmani připravit twist na moderní Martini. Druhá disciplína byla na bázi whisky Johnnie Walker Black Label. V této disciplíně měli soutěžící připravit drink, který v originále nebyl na whisky založený.
Druhá disciplína pak spočívala v tvorbě na bázi whisky Johnnie Walker Black Label.
Zdroj: Diageo Reserve World Class
Druhá disciplína pak spočívala v tvorbě na bázi whisky Johnnie Walker Black Label.
Zdroj:
Diageo Reserve World Class
Druhý finálový den odstartoval o den později v hotelu Four Seasons, kde proběhlo losování tzv. mystery boxem. Každý z finalistů si vylosoval jedno roční období a podle něj mu pak byla přirazena jedna značka – jaro například reprezentoval gin Tanqueray. Po vylosování měli soutěžící 15 minut na přípravu drinku inspirovaného vylosovanou značkou a ročním obdobím.
Finálová šestka nejlepších barmanů měla k dispozici tequilu Don Julio Anejo, nealkoholický destilát Seedlip a k tomu další dvě individuálně vylosované základní ingredience. A poté dvě minuty na přípravu a pět minut na namíchání tří drinků.
Zdroj: Diageo Reserve World Class
Finálová šestka nejlepších barmanů měla k dispozici tequilu Don Julio Anejo, nealkoholický destilát Seedlip a k tomu další dvě individuálně vylosované základní ingredience. A poté dvě minuty na přípravu a pět minut na namíchání tří drinků.
Zdroj:
Diageo Reserve World Class
Po těchto disciplínách sečetla porota body a ze soutěžící finálové TOP 12 vybrala super finálovou šestku nejlepších barmanů, kteří postoupili do čtvrtečního finále, tzv. The Wheel of Fortune, neboli „Kolo štěstěny“. Celá šestice finalistů měla k dispozici dvě stejné ingredience (Don Julio Anejo a nealkoholický destilát Seedlip). K nim si poté vytočili třetí základní ingredienci z portfolia Diageo Reserve. Dále si finalisté vytočili ovocnou ingredienci, kterou museli použít minimálně do dvou koktejlů. Po určení všech ingrediencí měli soutěžící dvě minuty na přípravu a pět minut na namíchání tří drinků, které následně prezentovali porotě.
Vítězství a účast na světovém finále v brazilském Sao Paulu vybojoval Jan Šebek z Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
Zdroj: Diageo Reserve World Class
Vítězství a účast na světovém finále v brazilském Sao Paulu vybojoval Jan Šebek z Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
Zdroj:
Diageo Reserve World Class