18. dubna 2023 08:24
Eva Pospíšilová

Během dní plných slunce chce zářit!

Jaro je nejkrásnějším obdobím roku. Obdobím, kdy je třeba nastavit slunci perfektně opečovanou pokožku. Pleť si proto zaslouží hýčkání ještě víc než jindy. Pomozte partnerce vybrat přípravky, které zajistí, že bude neustále vypadat, jako by se právě vrátila z dovolené a udělejte radost jí i sobě…

Skvělým pomocníkem, zajišťujícím, aby pleť naší vyvolené vypadala báječně a jenom zářila, byla zkrátka dokonalá, jsou scruby a peelingy. Jejich použití je velmi snadné, veskrze příjemné a v neposlední řadě je efekt jejich síly jasně viditelný prakticky okamžitě. Pleť i pokožka celého těla je po jejich aplikaci rozjasněnější a vypadá mladistvěji. Je tedy smysluplné zařadit právě tyto přípravky do denní rutiny každého, kdo chce vypadat skvěle zvlášť v obdobích roku, která přímo vybízejí k odhalení větší části těla.

Primární efekt je zřejmý: Peelingy odstraňují z nejsvrchnější části epidermis odumřelé kožní buňky a tím dojde k tomu, že pokožka vypadá mladistvě, je zářivá a svěží. Peelingy navíc napomáhají s detoxikací organismu, odstraňují nahromaděný kožní maz a toxiny z míst, kde nemají co dělat.

Dalším efektem pak je, že takto přístupná pokožka snadněji vstřebává účinné látky z krémů a přípravků, které jsou použity pro další ošetření pleti a pokožky. Tedy i proto napomáhají scruby tomu, aby se v pleti tvořilo více kolagenu a elastinu. Tím také dochází k eliminaci celulitidy, strií a také k odstranění černých teček z lýtek, kterými se mnohé ženy tak často trápí. Kromě toho účinně bojují se zanícenými pupínky v oblasti nohou, třísel a dalších partií těla.

Jedinečné produkty tohoto typu nabízí ve svém portfoliu značka Thermes Marins de Saint Malo, s jejich exfoliačními přípravky se silou moře určitě neuděláte krok vedle.

Tipy na peelingy Thermes Marins de Saint Malo:

Peeling Granita s noni a kokosem | 755 kč | 150 ml – 5,07 fl.oz.

Peeling s tekutou texturou zajišťuje intenzivní exfoliaci, jež je díky jemným krystalkům soli šetrná k pokožce. Peeling obohacený o dužinu z noni (vzácné asijské rostliny) obnovuje vitalitu, hydrataci a hebkost pokožky.

Pudrový peeling z mušlí ústřic | 755 kč | 150 ml – 5,07 fl.oz.

Peeling s krémovou mléčnou texturou díky exfoliačním a remineralizačním vlastnostem prachu z mušlí ústřic zjemňuje a vyhlazuje pokožku. Péči doplňuje sérum z mořských řas s revitalizačními účinky.

Více na cosmetics-thermesmarins.cz

Pokud vaše partnerka v těchto jarních dnech intenzivněji pobývá na slunci, možná se obává, že právě to není vůbec zdravé. Ale není tomu tak. Čas strávený na slunci, tedy v rozumné míře, dodává organismu tolik potřebný vitamin D. Na druhou stranu UVA a UVB paprsky, které pokožkou pronikají, mohou vyvolat překotnou tvorbu melaninu, který způsobuje zhnědnutí pokožky, ale také vznik pigmentových skvrn. Navíc ani tvorba melaninu není zárukou, že je struktura pleti chráněna, a dochází k rychlému nástupu tvorby vrásek. Pokud tedy plánujete venkovní aktivity, doporučte své krásnější polovičce širokospektrální přípravky, ideálně takové, které chrání proti UVA i UVB paprskům. Dále je vhodné pleť intenzivně hydratovat, užívat vitamin A a přidat do denní rutiny konzumaci kolagenu.

Výjimečné produkty, které chrání, regenerují a zabraňují vzniku pigmentových skvrn i zánětlivých reakcí, nabízí luxusní francouzská kosmetická firma Orlane.

Tipy na produkty Orlane pro jarní období:

Antirides Extreme krém SPF 30 | Orlane | 50 ml | 3605 Kč

Krém na vrásky s extrémním účinkem a ochranným faktorem 30 je výjimečnou péčí, která napomáhá v úspěšném boji proti hlubokým vráskám a zároveň pleť chrání před škodlivým UV zářením. Může se pochlubit trojím účinkem: podporuje regeneraci pokožky a tzv. „sešívá“ vrásku zevnitř; obnovuje podpůrnou funkci pokožky, čímž vytlačuje vrásky ven; přináší nejen okamžitý, ale především dlouhodobý komfort a hydrataci. Přináší omlazenou pleť a pomalu ustupující vrásky. Proti nim krém bojuje v jejich samotném základu tím, že pomáhá obnovit paměť buněk a stimulovat nápravu epidermu. Podporuje přirozenou ochrannou funkci pleti proti volným radikálům. V krému proti vráskám SPF 30 jsou kromě patentované látky Mémoxyle® a komplexu B21 Bio-Energic obsaženy také UVA a UVB filtry, které účinně chrání pleť proti vráskám i tmavým skvrnám, jež jsou způsobeny slunečním zářením. Dále obsahuje výtažek z jasmínu, který se podílí na snížení zánětlivých reakcí, a naopak na posílení obranyschopnosti pleti proti volným radikálům, jež jsou nežádoucími spouštěči jejího stárnutí.

Antirides Extreme Sluneční sérum | Orlane | 50 ml | 2427 Kč

Orlane Antirides Extreme Sluneční sérum proti stárnutí pleti je jedinečným produktem chránícím pleť před poškozením UVA, UVB a infračerveným zářením. To urychluje stárnutí pleti, pro což se vžil anglický výraz „fotoaging“. Sluneční sérum tlumí zánětlivé reakce, odbourává volné radikály a stimuluje buněčnou energii. Jeho úkolem je důkladně připravit pleť na opalování, ale také napravit případná poškození pleti slunečním zářením. Pleť hydratuje a oživuje. Buňky a DNA chrání před poškozením. Ochraňuje před stárnutím a vznikem nežádoucích pigmentových skvrn a prodlužuje životnost opálení. Sluneční sérum proti stárnutí pleti lze používat celoročně, a to na všechny typy pleti a v kombinaci s kterýmkoli pleťovým krémem značky Orlane, BB krémem či krémem s ochranným faktorem. Hodí se také jako následná péče po pobytu na slunci pro regeneraci, hydrataci a celkové zklidnění. Ve slunečním anti-aging séru je mimo jiné obsažen jasmínový komplex pro podporu obranyschopnosti pleti a zachycení volných radikálů z UVA, UVB a infračerveného záření. Dále pak komplex B21 Bio-Energic, který je zdrojem energie nezbytné pro nápravu, hydrataci a kompenzaci pleti vysušené slunečním zářením. Zklidňuje ji a regeneruje. Vitaminový komplex (B1, B2, B12, B5 a B3) se podílí na obnově a revitalizaci pleti, navíc zvyšuje její elasticitu.

Bronzující pudr Solei Bronze | Orlane | 9 g | 1071 Kč

Bronzující kompaktní pudr Bronzing Pressed Powder č. 23 v odstínu „sluneční bronz“ vytvoří přirozený a jednotný tón pleti, který jí vydrží po celý den. Má velmi jemnou a lehkou texturu, díky níž se snadno nanáší a dokonale splývá s pletí. Dopřejte partnerce krásnou, matnou, hedvábně jemnou a přirozeně jasnou pleť. Tento kompaktní pudr dodá tváři lehounké, zcela přirozeně působící opálení, jehož intenzitu lze libovolně regulovat. O pohodlí a příjemný pocit pleti se postarají v pudru obsažené hydratační a vyživující ingredience. Dekorativní pečující kosmetika Orlane zahrnuje širokou škálu jedinečných kolekcí rtěnek, podkladových make-upů, kompaktních pudrů a tónovacích hydratačních krémů, které nejen podtrhnou krásu pleti, ale také ji ošetří. V neceséru by neměla chybět ani pečující řasenka a nezbytný rozjasňující pečující štětec na oční kontury. Kosmetická značka Orlane je průkopníkem v péči o pleť a boji proti stárnutí. Při výrobě svých produktů se již tradičně inspiruje nejnovějšími lékařskými objevy a využívá moderní technologie.

Dekorativní kosmetika Orlane neobsahuje parabeny. Více na orlaneinstitut.cz, kde najdete i e-shop. Vybrané přípravky značky Orlane zakoupíte také na letišti v prodejnách Aelia Duty Free Shop či v síti prodejen Marionnaud a v online lékárně Dr.Max. Další partnery najdete na orlanecz.com.